Van’da meydana gelen depremin hemen ardından harekete geçen Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Kriz Masası kurdu.Van’dan gelen bilgilere göre, Van basınına yapılabilecek desteklerin hukuki ve mali boyutunu görüşen Kriz Masası yetkilileri, bugün Genel Müdür Mehmet Atalaybaşkanlığında Van’a gitti.


                  

İstanbul Times Haber Ajansı (

Depremden en çok etkilenen Erciş ilçesinde temaslarına başlayan Mehmet Atalay, Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ile görüşerek kurtarma çalışmaları ve yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Erciş’teki temaslarını tamamlayan Genel Müdürümüz Mehmet Atalay ve beraberindeki heyet daha sonra Van merkeze hareket etti.

Basın İlan Kurumu'nun Van basınıyla ilgili can kaybı, yaralı durumu ile matbalar ve haber merkezlerindeki hasar tesbit çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre Van medyasında hayatını kaybeden gazeteci bulunmuyor.

Genel Müdürümüz’e Van’daki temasları sırasında Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, İletişim Uzmanı M. Yaşar Durukan, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Muhasebe Müdürü Furkan Demircioğlu, Koordinasyon ve İdare Müdürü Mehmet Çelik, Trabzon Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu, Van Şube Müdür Vekili Mehmet Ayan, Erzurum Şube Müdür Vekili Nedim Engin eşlik ediyor.



Editör: TE Bilisim