AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda 'internet andıcı' ile ilgili Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un TSK.nın en üst düzey yöneticisi olarak ismi darbe ile anılan kişlere karşı gerekeni yapmadığını söyleyerek Başbuğu'u eleştirdi.

İnternet andıcının yenilir yutulur bir şey olmadığını söyleyen Çelik, 'Ucu hangi makama ulaşırsa ulaşsın sonuna kadar gidilecektir' dedi. Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"TSK, Genelkurmay Başkanı'ndan er'ine kadar bir milyon kişilik nerdeyse bir camiadır. İçinde bin tane darbe heveslisi, darbe planı yapıcısı, macera peşinde yanlış insanlar olabilir. Siz bu insanları kurumsal olarak sahiplenirseniz, siz bu kurumu zan altına sokarsınız. Sayın İlker Başbuğ hatırlarsanız yer altından lav silahları çıkınca, televizyonlara çıktı ve 'Bu bir borudur.' dedi. Islak imza çıktığı zaman kağıdı salladı ve dedi ki 'Bu bir kağıt parçasıdır.'

Bunun gereğini yaptı mı? Şimdi diyelim ki onun sorumlusu olan, bunun faili olan insanları bizzat kendisi daha muvazzafken askeri yargıya teslim etseydi. Biliyorsunuz bu andıçlar emir-komuta zinciri içinde hazırlandı. Eğer bu da doğruysa en en üst makamdaki kişinin iradesi ile oluşmuş demektir.

Ben kimseyi itham etmiyorum. Temenni ederim ki kime ulaşırsa ulaşsın, hangi makama ulaşırsa ulaşsın, bununla ilgili sonuna kadar gidilir. Mahkeme hak ve haksızlığı ortaya koyarlar ve kamu vicdanı da rahatlar."

Editör: TE Bilisim