Bağcılar Belediyesi geleneksel Gençlik Şöleni’ni bu yıl da gerçekleştirdi. Okullarında birinci olan öğrenciler ile girdikleri sınavlarda derece elde eden öğrenciler, ulusal ve uluslararası sportif etkinliklerde başarılı olan sporcular altınla ödüllendirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Şölen kapsamında toplam 346 öğrenci ve sporcuya elde ettikleri derecelere göre tam, yarım, çeyrek ve gram altın hediye edildi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Gençlik Şöleni açılışında yaptığı konuşmada, yıllardır başarıyı ödüllendirdiklerini söyledi. Bağcılar’ın 20’inci kuruluş yıl dönümüne atıfta bulunarak, “Bağcılar 20 yaşında, askerlik çağında genç bir delikanlı” diyen Çağırıcı, ilçede yaşanan hızlı değişim ve dönüşümün temelinde gençlerin heyecanın olduğunu ifade etti.

Ülkenin geleceğine gençlerin yön vereceğini belirten Çağırıcı, “Bu gençlerimizin yetişmesinde yerel yönetimler olarak bizler ziyadesiyle çalışmaktayız” dedi.

Geçen yıl 253 öğrenci ve sporcunun ödüllendirildiğini hatırlatan Çağırıcı, “Bu yıl sayının 346 olması geleceğe yönelik ümitlerimizi de artırıyor. En çok ihtiyaç duyduğumuz başarının ön şartı olan özgüvendir. Biz sizlere güveniyoruz sizler de kendinize güvenin. Sizler bu necip milletin ümidisiniz” şeklinde konuştu.

Programda konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da  “İstanbul milli eğitim müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalarda Bağcılar bizim öncelikli ilçelerimiz arasında” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya eğitime yönelik yatırımları için teşekkür eden Yıldız, “Okullarımızın alt yapılarının oluşturulmasında, arsa temininde, arsa problemlerinin çözümünde bizden fazla bir gayret , çaba içerisinde olmasından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

384 ALTIN HEDİYE EDİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. 82 okul birincisi ile LYS, SBS sınavlarında dereceye giren öğrenciler, ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporcular altınla ödüllendirildi. Gençlik Şöleni kapsamında 122 tam altın, 88 yarım altın, 93 çeyrek altın ve 81 gram altın olmak üzere toplam 384 altın hediye edildi.

Katar’da yapılan Engelliler Şampiyonası’nda birinci olarak 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma hakkındı elde eden Hamide Kurt ile Bocce Şampiyonası’nda dünya birincisi olan Orhangazi Lisesi öğrencisi Merve Satılmış 3’er tam altınla en büyük ödülü alan sporcular oldu.

GENÇLER GÖKHAN TEPE İLE COŞTU

Radyocu Hop Dedik Ayhan’ın sunuculuğunu yaptığı gecede Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri de gösteri yaptı. Action Team’ın renkli gösterisi ile başlayan ve judo gösterisinin yapıldığı Şölen, Gökhan Tepe’nin vermiş olduğu muhteşem konserle sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim