Uzmanlar, nin bazen kelimelerden daha güçlü olduğunu söylüyor. Son yıllardaki araştırmalar, beden dilini doğru kullanan kişilerin, daha etkili iletişim kurduğunu ve daha yüksek düzeyde duygusal zekâya sahip olduğunu gösteriyor. Peki başarılı olmak için beden dilini nasıl kullanmak gerekiyor? Önerilerimizi dikkate alın, başarınıza başarı katın.

Düz oturun

Sandalyenizde kaykılmak, dirsekleri masaya koymak ve yüzünüzü ellerinizle kapatmak saygısızlık işaretleridir. Bu hareketler, duyduğunuz hiçbir şeyle ilginiz olmadığını gösterir.Halbuki, sırtınız düz ve omuzlarınız geride dik bir şekilde oturursanız, kendine güvenen, güçlü bir kişilik mesajı verirseniz. Unutmayın, vücudunuz ne kadar çok alan kaplarsa, o kadar başarılı görünürsünüz.

Abartılı hareketlerden kaçının

Hareketlerinizi abartırsanız, insanlar yalan söylediğinizi veya bir şeyler gizlemeye çalıştığınızı düşünebilir.

Kollarınızı açık tutun

Kollarınızı bağladığınızda, karşınızdakilere 'fikirlere açık değilim ve sizinle aynı fikirde değilim' mesajı gönderirsiniz. Bu pozisyonda gülümseseniz bile, iyi bir sinyal veremezsiniz. Böyle bir alışkanlığınız varsa hemen vazgeçin.

Saçlarınıza dokunmaktan vazgeçin

Eğer sürekli saçlarınıza dokunuyor, oynuyor, başkaları sizinle konuşurken bile saçlarınızı düzeltmeye çalışıyorsanız bu alışkanlığı bırakın. Bu hareket, güvenilirliğinizi etkiler ve dikkat eksikliğini gösterir. Doğal olarak iletişim kurmak için odaklanmaya çalışın.

Gülümseyin

Her koşul ve şartta gülümsemek, güçlü bir karakteri, çevrenizdeki durum üzerinde kontrol sahibi olduğunuzu ve şartlar ne kadar stresli olursa olsun sakin olabileceğinizi gösterir.

Göz teması

Göz teması, beden dili hakkında öğrenilecek en önemli şeydir. Çok yoğun göz teması, muhatabınızı korkutabilir. Ayrıca kendi güvensizliğiniz nedeniyle, tüm hareket ve sözcükleri yakalama istediğinizin bir göstergesi olarak anlaşılır. Herhangi bir göz temasından kaçınılması da saklanacak bir şeyiniz olduğu mesajını gönderir. Doğru mesajı vermek için göz temasını doğal tutmaya çalışmalısınız.

El sıkışmaları

Birinin elini sıkarken ne zayıf ne de can acıtacak kadar güçlü olmalısınız. İyi bir el sıkışma, kendine güvenin göstergesidir.

Editör: TE Bilisim