Başakşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ve geleneksel hale getirilecek olan Yaz Spor Okulu için kayıtlar devam ediyor.

Program, 6-13 yaş grubu öğrencileri kapsıyor.

Başakşehir Belediyesi, yoğun bir ders yılının ardından Başakşehir İlçesi okullarında eğitim gören öğrenciler için çeşitli spor etkinlikleriyle dinlenme ve eğlenmeleri için bir Yaz Spor Okulu Programı hazırladı. Bu programla öğrenciler yaz tatillerini, uzman eğitmenlerin gözlem ve denetimlerinde futbol,  basketbol, voleybol, yüzme, güreş, tenis gibi, diledikleri sporu yapabilecekve çeşitli etkinliklerle de keyifli bir tatil geçirecekler.Başakşehir’in farklı okullarında okuyan ve farklı mahallelerinde oturan öğrencilerin birbiriyle tanışmasına, kaynaşmasına, arkadaşlıklarını geliştirmelerine ve hep birlikte spor yapmalarına fırsat ve imkanlar yaratan programa çok sayıda öğrencinin katılması bekleniliyor.Kayıtlar, okullarda ve mahalle muhtarlıklarında yapılıyor.Velilerinin müsaadeleriyle kaydını yaptıran öğrenciler 1-15 Haziran tarihleri arasında Başakşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’nce sağlanan (Güvercintepe, Altınşehir, Ziya Gökalp ve Şahintepe, Kayabaşı, Şamlar mahallelerine konuşlanacak olan) iki büyük mobil sağlık tarama araçlarında, sağlık taramaları ve çeşitli testler yapılacak. Uzman hekimlerin tarama ve test sonuçlarını değerlendirmeleri sonucunda verecekleri raporla öğrenciler Yaz Spor Okulu’na katılabilecekler.Yaz spor Okulu Programına katılan her öğrenciye Başakşehir Belediyesi tarafından çanta, eşofman, spor ayakkabısı, şort, t-shirt, çorap, havlu gibi armağanlar verilecek. Başakşehir Belediyesi’nce yapılacak sağlık tarama ve kontrollerin, toplumumuzun geleceği, ailelerin gözbebeği olan çocuklarımız açısından çok büyük önem taşıyor. Çünkü tarama ve testler sonucunda aileler, çocuklarının sağlıkları hakkında bilgi sahibi olabilecekler ve olası bir sağlık sorunu durumunda tedavilerini erkenden başlatılabilecekler.Başakşehir sınırları içinde, 6-13 yaş grubu çocuklara yönelik bu kadar büyük ve geniş ölçekte tarama ilk kez yapılmış olacak.  

Murat Murathanoğlu Başakşehirli çocuklarla birlikte 

Türk basketbol tarihinin en ünlü maç spikerinden, NBA yorumcusu ve basketbol menajerinden biri olan Murat Murathanoğlu Başakşehirli çocuklarla birlikte olacak. Çünkü basketbol oynamak isteyen öğrenciler, çalışmalarını Murat Murathanoğlu ve ekibinin denetim ve eğitmenliğinde yapacaklar. 

Yaz boyu sürecek olan Yaz Spor Okulu Programı’nın ardından Başakşehirli çocuklar yeni bir eğitim-öğretim yılına; dinlenmiş, yeni arkadaşlıklar edinmiş, arkadaşlıklarını güçlendirmiş ve spor başta olmak üzere sosyal alanda kendine olan güveni gelişmiş olarak başlayacaklar.  

Yaz Spor Okulu Programı boyunca yapılan spor etkinliklerinde öğrencilerin hangi spor alanında daha gelişmiş olduğu saptanarak bu spor alanında yoğunlaşması sağlanabilecek.

 

Editör: TE Bilisim