Bağından üzümle oruç açtılar

Ramazan etkinliklerinin en yoğun yaşandığı ilçelerin başında gelen Bağcılar’da farklı bir iftar programı gerçekleştirildi. Bağcılar Belediyesi Nostalji Bahçeleri’nden Üzüm Bağında iftar programı düzenlendi. İftara katılan vatandaşlar oruçlarını dalından kopardıkları üzümle açtı.

istanbul Times Haber Merkezi  / ÖZEL HABER  

Ramazan ayında gerçekleştirdiği kapsamlı etkinliklerle isminden sıkça söz ettiren Bağcılar Belediyesi, Nostalji Bahçeleri’nden Üzüm Bağında iftar programı düzenledi. Geçtiğimiz yıl Mahallelerde “Gönül Sofraları” adı altında başlattığı programlara bu yıl da devam eden Bağcılar Belediyesi, mahalle iftarlarının sonuncusunu Sancaktepe Mahallesi’ndeki Üzüm Bağı’nda yaptı. Programa katılan mahalle sakinleri oruçlarını dalından kopardıkları üzümle açtı.

Programın açış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye’de yaşanan terör olayları ile dünyada yaşanan çatışmaları hatırlatarak, “Ramazan’a olumsuzluklar içerisinde girdik. İnşallah bu olumsuzlukları Ramazan ayı ile birlikte geride bırakırız” dedi. Ramazan ayının Türkiye ve tüm dünyaya hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Çağırıcı, “Tüm Bağcılarlı hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Sancaktepe Mahallesi’nde oluşturduğu ilk bahçe olan Üzüm Bağı, 2 bin 200 metre kare alandan oluşuyor. 9 farklı üzüm türünün dikildiği bağda toplam 218 asma bulunuyor.

Programa, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve Sancaktepe Mahallesi’nde ikamet eden çok sayıda vatandaş katıld
Editör: TE Bilisim