20 Mayıs 2018 Merhum Babam Hacı Remzi Çetiner’in hakka yürüdüğü gün.

Bir gün sonra yani 21 Mayıs 2018’de ise kendi köyü olan Kıyıcak mezarlığında toprağa verdik.

Bir sene sonra hakka kavuşmasının gününden önce Malatya’ya gittim.21 Mayıs 2019’da köydeki evimizin önünde bütün köylülerimiz ve yakın dostlarımız ile iftar sofrasında bir araya geldik.

Bu bir araya gelişte merhum’un ruhuna hediye edilmek üzere Kur’an ve mevlidi şerif okuttuk.

Malatya İli Kale ilçesi Belediye başkanı Mimar Murat Koca başta olmak üzere bizi yalnız bırakmayıp Mevlidimize ve iftarımıza katılan bütün dostlarımıza teşekkür ederim.

Milletin efendisi olan Köylü çok zorda …

Gazetecilik yaptığımı bilen köylülerimiz Kayısının para etmedğini ifade ederek bizzat kendi yaşadıkları olayları anlatarak bunu gündeme getirmemi istediler.

Mesela Aşhan teyzem geçen sene Kayısımız için işçilik dahil 33 bin lira masraf ettik. Ürünümüzüde sadece 37 bin TL ye sattık diyerek ailesi ile işçi gibi çalısalardı daha çok para kazanacaklarını söyledi.

Üretmekten dolayı emeklerimizin karşılığını alamıyoruz. Karşılığını alamadığımız bir ürünü neden üretelim diyerek tepkilerini ortaya koydular.

23 Haziran Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu

Mütevazilik yapmayacağım İstanbul’un 39 ilçesinin en kalabalık meydanlarına gidip vatandaşın 23 Haziran 2019’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçiminde hangi parti’nin adayına oy vereceklerini soruyoruz.

1994 yılından bu yana ilk kez Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’ye sert bir eleştiri var. Bunun bir çok nedeni var tabi.

Gıda fiyatları başta olmak üzere hayat pahalığı,Bahçeli ve Erdoğan’ın kendi seçmenini koruyabilmek için sert bir dil kullandığı, hatta zaman zaman toplumu ayrıştırdğını söyleyen çok sayıda seçmen ile karşılaşıyoruz.

Diğer bir eleştiri konusu da bir çok siyasinin korkulu rüyası olan aile bireylerinin devlet işlerinde veya devletin ciddi destek verdiği yapılarda vazife almaları seçmen tarafından hoş karşılanmıyor.

Örneğin Maliye ve Hazine bakanlığı verilen Damat Berat Albayrak’a ek olarak da Varlık Fonu başkan vekilliği görevi verilmiş olması seçmen tarafından çok şık ve doğru karşılanmıyor.

Anavatan Partisinin son dönemlerinde Semra Özal, Ahmet Özal ve Zeynep Özal parti işlerine bulaşınca Özal’ın bütün işleri sarpa sardı ve ANAP bitti.

Cunhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan marka bir isim ancak Damadın Maliye ve hazine bakanı olması, bu yetmezmiş gibi ülkenin en büyük devlet kurumlarının içinde olduğu Varlık Fonunun başkan vekili olması,Evladı sayın Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV,TÜGVA ve Okçuluk vakfının başkanı veya yönetiminde olması toplum tarafından şık karşılanmıyor.

Bu vakıfların tamamı da güzel ve hayırlı işler yapıyor ama Cumhurbaşkanın oğlu olduğu için her kapının sadece partiye yakın kişilere açılması toplum tarafından hoş karşılanmıyor.

Herkes bilmiyor ama Berat Abayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın TURKUAZ Medyanın başında olmasını bilen seçmenler bunda tepki gösteriyor.

Aday belirlemede de sıkıntılar olmuştu.Yapılan hatalar üst üste gelince 2014 seçiminde 700 bin oy ile Ak Parti önde iken bu seçimde 14 bin oy ile geriye düşmesinin mutlaka irdelenmesi gerekir.

Mesela Kadir Topbaş görevden alındı ama halk için hiçbir meziyeti olmayan Mevlüt Uysal neden İBB başkanı yapıldı ?

Uysal 31 Mart 2019’da İBB başkanı iken aday olduğu Büyükçekmece’yi İBB nin imkanlarını kullanamsına rağmen kaybediyor şimdi de halk Bank Yönetim kurulu üyesi yapılıyor.

Yahu arkadaş bizler Uysal’a makam vermek zorundamıyız ?

1.5 dönem Başakşehir İlçe Beleidye başkanı ,18 ay İBB başkanı ve Büyükçekmece’yi kaybetti gitsin işine baksın hangi gerekçe ile Halk Bank Yönetim Kurulu üyesi yapıyorsunuz ?

Faruk Çelik’i Şanlıurfa’da aday göstermek naıl hata ise Uysal’ın da İBB başkanı yapılamsı hata idi.

M.Tevfik Göksu, Murat Aydın veya Uysal dışında harhangi bir ilçe belediye başkanı veya meclis üyesi Topbaş’tan boşalan İBB başkanı yapılsaaydı kesinlikle Binali bey 14 bin oy ile kaybetmez az da olsa seçimi alabilirdi.

Uysal ne dedi az oy aldığımız yere az yatırım… Bize oy verecek olanlar soyadlarından belli dedi. O zaman İmamoğlu soyadından dolayı Ak Partiye mi oy verecek ?

Seçmen aptal değil.Her şeyi görüyor. Siyasiler hata yaparsa seçmen gidip onu dövecek değil.

Sandıkta oyu ile sana verdiğim yetkiyi bana hizmet için değil başka şeyler için kullandın bu kadar yeter seni görevden alıp başaksını getiriyorum diyor. İşte demokrasinin güzel yanı da bu…

Ak Parti Mevlüt Uysal gibi kalp kırma makinalarına makam mevki verirse seçmeninde sandıkta tavrını koymasına bir şey demeyecek.

Çarklar işlerken belki yapılan hatalar çok göze batmaz ama çarklarda durma oldumu her şey göze batar.

Yarın Seçim Olursa İmamoğlu açık ara fark ile seçimi alır…

Her gün İstanbul’un bir ilçesinde alanlardayım.Seçmenin ses tonundan konuşmasından ve beyanında ciddi bir şekilde İmamoğlu’na destek vereceğini söylüyor.

Recep Tayyip Erdoğan Tecrübeli bir siyasetçidir. 31 Mart gecesi yaptığı konuşma ile seçmenin iradesine saygı duyan bir açıklama yapak oyumuz % 52 ilçelerin çoğu bizim diyerek İmamoğlu’nun başkanlığını adeta kabul etmişti.

Ama Partisi içinde kendilerine “Pelikancı”denilen bir kanadın iyi bir hesaplama yamadan düz mantık ile İBB mühim mutlaka bizim kazanmamız lazım diyerek seçim sonunucu kabul etmediler.

İmamoğlu 23 Haziran 2019’da seçimini açık ara fark ile alırsa Ak Parti sadece İBB.Başkanlığını değil Erdoğan’ın otoritesini ve makamını tehlikeye atacaktır.

İBB seçimi her ne kadar bir mahalli seçim olarak görülsede Erdoğan’ın da dediği gibi İstanbul’da kaybeden Türkiye’de tökezler.

Erdoğan’ın 23 Haziran seçimi için bilmediğimiz bir taktiği yoksa demedi demeyin işi çok zor. Rüzgar Ekrem İmamoğlu’nun arkaında esiyor. Ak Partinin ise önününde esiyor.

Evet Binali bey 31 Mart öncesi yaptığı bir çok hatayı yapmıyor. Aşırı konvoy vs. gibi ama bunlar seçimi alması için yeterli değil.

Ak Parti umudunu sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmene bağlamış… Lakin bu seçmen zaten Ak Partiye küsüp veya kızmış olmasaydı sandığa gidip oyunu kullanacaktı.

Seçmen belki de İmamoğlu’nun bu kadar güzel bir seçim çıkaracağına inanmadığı için sandığa gitmedi.

Yani sandığa gitmeyen seçmen benim partime oy veren seçmen dir beklentsi her zaman doğru sonuç vermez.

Neden 3 pusula geçerli de 1 tanesi olan İBB geçerli değilin mantığı anlaşılır bir dil ile seçmene anlatılmalıdır

Ak Parti kendi seçmenine dahi neden aynı zarfa konulan 4 pusuladan 3‘ü geçerli birisi geçerli değil konusunu anlatabilmiş değil.

Eğer sandık kurullarının başkanları uygun kişiler değilse bütün pusulaların iptali gerekmeymiyid ?

Diğer ifade eilen sandık kurulları neden ilçe Belediye başkanı,Meclis üyeleri ve muhtar için geçerli de İBB başkanlğı için geçerli değil ? Birileri bunu anlatmalı …

İstanbul Seçmeninin % 34’ü genç, gençler YOUTUBE başta olmak üzere haber alma kanaları olarak sosyal medyayı görüyor.

Biz yaptığımız sokak röportajlarında Ak Partyi diyen seçmen videolarının izlenmemesinden dolayı Ak Parti’nin bu mecrada yeteri kadar olmadığını görüyoruz. Artık şatafatlı televizyonların algıları geride kaldı.

İstanbul Times Tv Özel YouTube kanalı seçim dönemlerinden yaptığı sokak röportajları ile A HABER’den daha çok izleniyor… Ama Ak Parti bunun farkında değil.

Ben yazılarımla ilgililere gerekeni söyledim ama herkes ayrı bir havada…

Hayırlısı olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor ama 23 Haziran seçimi çok şeye gebe demedi demeyin.

İstanbul’un 566.Fetih Yıl dönümü ve Ramazan bayramınız mübarek olsun…

NOT: Bu sayı benim için çok ızdıraplı oldu. Anacğım Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde ölümle pençeleşirken ben bu sayı çıksın öyle Malatya’ya gideyim diye tarifi imkansız bir acı ile çalıştım…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner / 29 Mayıs 2019…

Editör: TE Bilisim