Ali İhsan Yavuz'un konuşmasından satır başları:

YSK sayfasında daha farklı rakamları gözlemleyince hemen arkadaşlarımızla birlikte İstanbul'a hareket ettik. Gece İstanbul'a vardık. Bu farkın neden ortaya çıktığını ilk akşamdan itibaren anlamaya çalıştık.

"AK PARTİ LEHİNE 5 BİN 594 OY DÜZELTİLDİ"

3 aşamalı bir çalışma gerçekleştirdik. Maddi hataların düzeltilmesine gittik. Geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedik. Bütün oyların sayımını istedik ama sadece 4 ilçede tamamen sayımına iki ilçede de birer seçim kurulunda sayımına karar verildi. Bütün ilçelerde sadece geçersiz oylar sayıldı oyların bütünü sayılmadı. Sadece geçersiz oy sayımı ile AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 5 bin 594. Bir yandan maddi hata düzeltimi ve tüm oyların sayımına ilişkin düzeltmeler yapıldı ama bir hususun altını çizmek istiyorum. Geçersiz oyların tamamı sayıldı ama tüm sandıkların sayımı anlamında sadece yüzde 10'una tekabül eden bir sayım yapıldı. Bütün sandıkları baz aldığımızda sadece yüzde 10 sayıldı.

"BİZİM FARK EDEMEYECEĞİMİZ KANUNSUZ İŞLEMLER YAPILDI"

Sandıkta hiçbir şey olmadıysa bu kadar oy nasıl AK Parti lehine kayıtlara geçildi ve fark azaldı? Biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu. Kabul edelim bizim de sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı bizim de bir parça kusurumuz vardı fakat ortada kanunun dışına çıkan, bizim fark edemeyeceğimiz bir takım kanunsuz işlemler yapıldı diyoruz bu kadar net. Bizim kesinlikle fark edemeyeceğimiz, partilerin denetimine tabi olmayan alanda bir takım kanunsuzluklar yapıldı.

"BU İŞ EKREM İMAMOĞLU'NA YARASIN DİYE YAPILDI"

Ben CHP'nin tavrını kesinlikle anlamıyorum. Bu işi baştan sonra CHP usulsüzlüğü yaptı, yaptırdı iddiasında değilim. Ama bu oldu ve biz bunu ortaya koyuyoruz. CHP'ye düşen bu kanunsuz işleri onların da takip etmesi. Eğer biz bu sistemi ayıklayamazsak bundan sonraki seçimlere ilişkin herkesin kafasında soru işaretleri kalır. Bu iş CHP'ye Ekrem İmamoğlu'na yarasın diye yapıldı. İddiamız net, organize usulsüzlük yapıldı.

Oynat

Ses Kapa

Süre0:01

/

Toplam Süre0:01

Yüklendi: 0%

Yükleniyor: 0%

Tam Ekran

"ORTADA ÇOK NET BİR HÜKÜM VAR"

CHP'nin ve tüm partilerin yapması gereken ortada çok net bir hüküm var. Buna nasıl uymaz bir seçim kurulu hakimi diye aslında hepimiz bas bas bağırmamız gerekiyor. Çünkü bugün o kanunları en iyi uygulaması gereken yerler kanunun dışına çıkarsa yarın başkaları da başka şey yapar. Onun için aslında bu İstanbul seçimlerinin ne olacağından çok çok önemli bir meseledir. Biz seçim mevzuatımıza da güveniyoruz. Burada olan seçim mevzuatının dışına çıkmaması gereken birilerinin ya kendisinin çıkması ya da sebebiyet veren kişilerin varlığıdır. 

‘KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN TOPLAM SAYI 19 BİN 623’TÜR’

Sandık kurullarına, başkanlarına ilişkin bir takım rakamlar veriliyor. Bakınız, kamu görevlisi olmayan toplam sayı 19 bin 623’tür. Normalde 31 bin 280 sandık var. 62 bin 560 kamu görevlisi görevlendirmemiz gerekirdi. Ama bunların 19 bin 623’ü kamu görevlisi değil. Çok ilginç bir şey. Peki kamu görevlilerinin içerisinde, görev yapmasına engel olan kişiler var mı? Var. Tek tek belirledik, kamudan ihraç edilenler var 12 kişi. Bakın görevden uzaklaştırılanlar, emekli olanlar var, askeri personel var 32 kişi biz tespit ettik. Bunlar askeri personel, asker değil. Bahçıvan, hademe, aşçı. Bunları getirmişler, kesinlikle yapmaması gerekirken sandık başkanlığında görev vermişler. İşsiz olanlar var, banka sandığına bağlı SSK’lılar var, belediye şirketinde işçi olanlar var, SSK’lı olarak diğer şirketlerde çalışanlar var. E şimdi oldu mu? 19 bin 623. 

‘AKŞAM BİR ARKADAŞ ÖRNEK VERDİ…’

En son milletvekili seçiminde en fazla oy almış ve orada seçime katılan 5 siyasi parti kurula üye veriyor. Partilerin verdiği üyelerden bahsetmiyoruz. Bu tam kanunsuzluk anlamına gelmez mi? Akşam bir arkadaş örnek verdi. Vermek istemezdim ama hafızamda. Dedi ki birisi… Ben şimdi gittim Valiliğe, güvenlik sebebiyle silah ruhsatı isterim dedi. Sonra valinin imzası diye oradaki hademe imzaladı verdi, silah ruhsatı verdiler. Polis beni çevirdi, valinin imzalamadığı anlaşıldı. Ne olur? Ruhsat iptal edilir, silah geri alınır. Ve yeni bir dosya hazırla başvur.

O kişi valinin imzaladığını biliyor. Kişinin kendisi imzalamıyor. Seçmende sorun yok yani. Vali adına başkası imzalıyor ve bunun imzaladığı ancak polis çevriminde ortaya çıkıyor. CHP diyor ki; ruhsat var ne yapalım diyor. Var da kardeşim imza doğru değil. CHP’nin yaptığı doğru değil. Biz de diyoruz ki bu geri alınması gerekir, yeniden ruhsat için başvurulması gerekir. Seçimin iptali yolunun denenmesi gerekir diyorum. Bu kadar net.

"MÜŞTEREK VE KASITLI"

Bir iddiada bulunuyoruz; diyoruz ki, bu seçimlerinin belkemiğini sandık sayım döküm çizelgeleri oluşturur. Bütün sistem sandık başkanları üzerinden yürüyor. Kamu görevlisi değilse o torbaları ne yapıyor? seçimden sonra da sayımdan sonra da bu işin temelini sayım döküm cetvelleri oluşturuyor. Kanun ve genelge çok net. İki üye çeteleyi alır, sandık başkanı okur, iki üye tik atmaya başlar. Bunlar karşılaştırılır. İki üye arasında çelişki varsa bir kez daha okunur. Bunun bir takım kanuni olmazsa olmazları var. Mühür, barkot, imza, rakamlar yazılmış, çentikler olmuş olacak. Sayım döküm cetvellerinde acayip hatalar, eksikler var. Bunlar müşterek, kasıtlı ve organizeli yapılmıştır. Mühürsüz oy adedi 5 bin 388'dir. 694'ü imzasıdır, 294'ü boştur, 498 tanesi eksiktir, bin 335 tanesinde bir takım eksiklikler söz konusudur. 

Editör: TE Bilisim