Av.Mendeşağu, Genel Yayın Yönetmenimiz Müslüm Aktürk’e yaptığı açıklamada 30 yıldan beri Beylikdüzü’nde yaşadığını ve 2009’da gerçekleşen yerel seçimlerde CHP’den aday adayı olduğunu hatırlattı. Yusuf Uzun’un geride bıraktığı 4 yılı değerlendiren Mendeşağu, “Beylikdüzü Belediyesi AKP Belediyeleri içindeki en başarısız belediye. Bunu sadece ben söylemiyorum AKP’lilerin kendileri de belirtiyor” dedi.

Beylikdüzü’nün 2008 yılında ilçe olduktan sonra adeta talan edildiğini savunan Mendeşağu, şunları kaydetti: “Maalesef Beylikdüzü’nün kirli bir geçmişi var. İmar rantına dayalı bir ilçe oldu, ana ekseriyette bunu görüyoruz. Ne yazık ki yolsuzluklar, hukuksuzluklar başını alıp gitti. Kent büyüdükçe sorunlarımız da büyüdü. Yeşil alan sorunumuz var, otopark sorunumuz var. Yasalar ve fiziki avantajımız olmasına rağmen birçok sorunumuza çözüm getirilemedi.”

SİYASET SÜREKLİLİK ARZ EDİYOR

Mendeağu, “2009 seçimlerinde son düzlükte verilen bir kararla adaylığınız engellendi. Önce şunu öğrenmek istiyoruz; kırgınlığınız devam ediyor mu, etmiyorsa yeniden aday olmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

“Biz bu işe (Pazar’a kadar) girmedik. Siyaset süreklilik arz ediyor. Aday gösterilmedik diye bir kenara çekilip oturmadık. Hem partimizdeki, hem de Beylikdüzü Belediye ve diğer alanlardaki gelişmeleri takip ediyoruz. Bizim aday olmaktaki asıl amacımız, bir makamı elde etmek değil, ilçede kurulan rant düzenine son vermekti. Çeyrek asırdan fazla bir süredir burada yaşıyorum. Beylikdüzü’ne borcum var, bunu ödemek için elimi taşın altına koymam gerekiyordu ve hala da o düşünceyi taşıyorum. Kaldı ki, haksızlık üzerine siyaset ve değerlendirme yapmak istemiyorum. Bunu en iyi Beylikdüzü halkı bilir.

‘Aday olup olmayacağım’ şeklindeki sorunuza gelince; siyasetin süreklilik arz ettiğini ve uzun soluklu bir mücadele olduğunu az önce vurgulamaya çalıştım. Tabii ki bu mücadele tek kişi ile yapılmıyor. Ben de arkadaşlarımla birlikte hareket ediyorum. Dolayısıyla aday olup olmamam önce ekibimizin sonra da Genel Merkez’imizin vereceği kararla gerçekleşir.”

BAŞARI İÇİN 4 KRİTER

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimleri riske atmamak için çalışmalara hiç aralık vermediklerini anlatan Av.İbrahim Mendeşağu, Beylikdüzü’nü kazanmak için şu 4 kriterin yerine getirilmesinin şart olduğunu söyledi.

1- Adayın ve ekibinin yerel ve ilçe ile organik bir bağının olması lazım...

2- Bölgedeki yapıyı çok iyi bilmek lazım... Bunun için, siyasal tercihleri ve beklentileri dikkate alarak ve bölgenin geçmişini gözardı etmeden, bölgede karşılığı olan adaylar tercih edilmeli.

3- Liyakat… Aday gösterilecek insanların bir vizyonu, bir birikimi, bir öngörüsü olması lazım… Beylikdüzü, eğitim düzeyi yüksek insanlardan oluşuyor, bu nedenle bu insanları idare edebilecek kapasitede, liyakat sahibi bir aday göstermek lazım.

4- Bu insanların, yani; aday gösterileceklerin geçmişinde sıkıntı bulunmaması, sicillerinin temiz olması lazım…
Editör: TE Bilisim