İlk Meclis toplantısında İmamoğlu Ak Parti Grup Başkan vekili Esenler belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun İBB'nin bağlı kurulşlarını sayarak size şunları emanet ediyoruz sözü İmamoğlu ve CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşının sert itirazına çarptı...

CHP  Grup başkan vekili Doğan Subaşı Ak Parti Gurup başkan veklili M.Tevfik Göksu'nun size İSKİ'yi,KİPTAŞ'ı ve bir çok İBB iştirakini emanet ediyoruz sözlerine sert tepki götererek sanki bir lütuf veriyormuş gibi size emanet ediyoruz demeyiniz.

İstanbul halkı yıllar önce size emanet ettiği emanetini siz yapamıyorsunuz diye sizden aldı sayın başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verdi. 

Ekrem İmamoğlu MHP'den,CHP'den ,İyi Parti'den Ak Parti'den ,Saadet partisinden kısaca toplumun bütün katmanlarından  oy alarak 807 bin oy farkı ile İstanbul'un yeni belediye başkanı oldu. 

İmamoğlu'ndan Göksu'ya kapak gibi cevap 

Ben biraz önce konuşmanıza başlarken 23 Haziran seçimlerinden ders alacağınızı düşünmüştüm ama görüyorum ki almamışsınız. Size şunu veya bunu emanet ediyoruz derken ince bir ironi yaptınız.

Bize emaneti İstanbul halkı verdi siz değil. Bu konuşmanız ile halen İstanbul halkının kararına tepeden baktığınızı anlıyorum. Şunu devrettik bunu devrettik diyorsunuz.

Siz nasıl ki bir dosya hazırlayıp devrettiklerinizi söylüyorsunuz biz de neler devraldığımızı raporlar halinde kayıt altına alıyoruz. Sizin söyledikleriniz ile bizim kayıt altına aldıklarımız arasında fark olup olmadığını size dosya  olarak vereceğiz şeklinde konuştu.

İBB Meclis salonunun ön tarafında genel konuşmalar yapılırken Meclis salonunun arka tarafından basın ve izleyici kısmında oturan bir vatandaşın Ak Partili grup başkan vekili M.Tevfik Göksu'nun bir konuşmasına tepki gösterip ağır bir söz sarf etti.

Bunun üzerine Ak Partili Sancaktepe Belediye başkanı Şeyma Döğücü'nün ayağa kalkıp halk sırasında oturan bir vatandaşın konuşmasına sert cevap vermesi Ak Partililer çok gergin dedirtti.

Başkan Döğücü dışında salonun arka tarafından oturan bir diğer Ak Parti meclis üyesi de  basın ve izleyici kısmında oturan bir vatadaşın Ak Partili meclis üyelerinin konuşmasına tepki göterip küfürlü bir söz etmesinden sonra Ak Partili meclis üyesi basın ve izleyiciler kısmına dönüp o konuşan O.Ç. kim erkekse ayağa kalksın diyerek tepki gösterdi.   

İBB İlk Meclis Toplantısının tamamını İstanbul Times Tv Özel YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz...

İşte kanalımızın linki  :

https://www.youtube.com/channel/UCznTWeEx990YwHOICGWF-Kw/videos

İmamoğlu'nun da Sancaktape beleidye başkanı Şeyma Döğücü ve Ak partili meclis üyesine dönerek eğer bir sıkıntı varsa siz sevap verneyeniz bize söyleyiniz biz oraya güvenlik ekibini göndeririz diyerek meclis üyelerinin toplantı anında halk ile temasa geçmesinin doğru olmadığını söyledi.

Editör: TE Bilisim