Ak Parti kurulduğu günden bu yana ilk 7 senesi içinde Mahalle başkanı,ilçe yönetim kurulu üyesi,ilçe başkan yardımcısı, ve beldelerden sorumlu il koordinatörlüğü görevlerim ile Ak Parti için elimden geldiğince vazife yapmaya çalıştım.
Ak Parti'nin 29 Mart 2009 seçimlerine kadar garip gureba ve toplumun gelir seviyesi düşük kesimine yönelik çok sayıda icraate imza attığına şahidim.
Ne olduysa 2009'dan sonra oldu. Ak Parti'nin kurucu unsurlarından Abdullatif Şener,Bülent Arıç,İdris Naim Şahin, Abdullah Gül,Ali Babacn,başta olmak üzere daha sonra parti saflarına katılan çok sayıda emektar bir şekilde partiden dışlandı.
Bunların oluşması ile pek tabi olarak da Ak Partinin fabrika ayarlarından ayrıldığı çok net.
Kimse Ak Parti değişmedi demesin Çünkü partinin eski bir yöneticisi ve son 15 yılda da basın mensubu olarak bu değişimi net bir şekilde görüyorum.

Belki Mit Krizi,Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve diğer bir çok olay Ak Parti’nin eylem ve söylem değişikliğine gitmiş olmasını zaruri hale getirmiş olabilir. Ancak zaruret parti'nin temel politkalarını değiştirmemelidir. Değişen zamana göre kurumlar,yapılar,kişiler yeni posizyonlar edinebilirler lakin bunlar eksen kayması şeklinde olmamalıdır diye düşünürüm.

ANCAK ….

Küçük bir büro için 276.70 TL Elektrik faturası geliyorsa ve bu faturanın sadece 156.99 TL si kullanılan enerji bedeli ise diğer 119.71’ inin 64.95 TL siz Dağıtım bedeli,TRT payı 3.14 TL Enerji fonu 1.57 TL ve 7.85’i de BTV ise burada Ak Partinin kesin suçu vardır.
Enerji sarfiyatına yakın bir bedel vesair ödemeler için oluyorsa seçmen MUHALEFET’i mi suçlayacak ?
Bu durum telefon,su doğalgaz ve diğer kamu faturalarının tamamı için de geçerli…
15 Temmuz Şehitler Köprüsü-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücretleri (1 ve 2. Köprü)
• Otomobiller 8,75 TL
• Hafif ticari araçlar 11,25 TL
• Motosikletler 3,50 TL
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri
• Otomobiller 103,05 TL
• Hafif ticari araçlar 164,85 TL
• Motosikletler 72,15 TL
• 3.sınıf araçlar 195,75 TL
• 4.sınıf araçlar 259,65 TL
• 5.sınıf araçlar 327,65 TL
Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretleri (3.Köprü)
• Otomobiller 19,15 TL
• Hafif ticari araçlar 25,50 TL
• Motosikletler 13,40 TL
• 3.sınıf araçlar 47,35 TL
• 4.sınıf araçlar 120,20 TL
5.sınıf araçlar 149,55 TL
Adaletsizliği görüyormusunuz 2 köprüde otobil geçişleri 2.400 TL idi Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldıktan sonra fahiş bir ratış yapıldı 8.75 TL oldu.
Bunun yanında Yavuz Sultan Selim Köprüsünde geçiş neden 19.15 TL ?
Hele Osmangazi Köprüsünde geçişlerdeki FAHİŞ fiyat kabul edilebilir değil. Bazı okurlarım biz oradan geçmiyoruz bizi alakadar etmez diyemez.
Fahiş köprü ücreti ister istemez Bursa’dan gelen su ve Ispanak fiyatlarına ister yansıyor. Allah aşkına 327.65 TL bir kamyon veya tır için geçiş fiyatı ne demek ?
Hafif ticari araçlar 1. Ve 2.köprüde geçiş 11.25 TL iken neden Yavuz Sultan Selim’de neden 25.50 TL oluyor ?
Ak Parti bunun hesabını vermelidir
AK Parti Belediye başkanları ne kadar doğru ?
Bu seçimde Nüfus olarak İstanbul'un 1. ilçesi olan Esenyurt ve yine Nüfus olarak 2. büyük ilçesi olan Küçükçekmece ilçelerinde seçimi Millet İttifakı adayları kazandı.
Bunun bir çok nedeni var. HDP desteği bu iki ilçede elbette çok mühim.
Ama Ak Parti adaylarının da seçmen ihtiyaçlarına cevap verecek türden olmadığını ifade etmek gerek. Belki demografik yapıya uygun olan aday gösterilseydi yine bu iki ilçe kaybedilebilirdi Ama Esenyurt gibi HDP’nin % 15 oy aldığı bir ilçeye Sancaktepe ilçe başkanlığı ve vekillik
yapan Azmi Ekinci ‘nin kim ve kimler tarafından hangi gerekçeler ile Eneyurt’ta aday yapıldığını merak ediyorum.
Mecvcut başkan Ali Murat Alatepe daha uygun bir aday iken neden Ekinci ?
Bu Ak Parti’nin Şanlıurfa’ya Artvinli Faruk Çelik’i Milletvekili adayı göstermesinin nobranlığından ne farkı var ?
Arkadaşlar Ak Parti İstanbul’da öyle yanlış adaylar gösterdi ki anlamak zor . CHP planlı çalışabilseydi en az 5 ilçede daha seçimi alabilirdi demedi demeyin.
Binali Yıldırım ve ekibi rehavetin dibini yaşadı
Bakınız sayın Yıldırım’ın adaylığı 29 Aralık 2018’de açıklandı. Bir kaç gün sonra basın mensupları ile bir araya geldi.
Bu fakirin de Başkan yardımcısı olduğu İstanbul Gazeteciler Derneği olarak kimse bizi adam yerine koymadı.
Bizzat kendim Sayın Binali Yıldırım’ın ekibi ile görüşmek için olağanüstü çaba sarf ettim.
Ancak sokak röportajları ile beraber 2 milyon kişi bizi izliyor. Buna rağmen gençlerin yoğun olarak takip ettiği YOUTUBE kanlları ihmal ettiler.
Ak Parti İstanbul 39 ilçe beldieye başkan adayı sanki Binali Yıldırım başkan olmuş gibi bir seçim kampanyası yaptılar. Bu yanlıştı… Seçmen mademki Binali Beyin benim oyuma ihtiyacı yok o halde İmamoğlu’na oy değil Ekrem İmamoğlu’na oy verelim demiş olamaz mı ?
İstabul Times yayın grubunun imtiyaz sahibi olarak defalarca teşebbüs etmememe rağmen bir önceki dönem İl tanıtım ve medyadan sorumlu il başkan yardımcınız ile dahi görüşememiş bir kişiyim.
Bırakın halkı her gün milyonlarca insanın takip ettiği bir medya kuruluşunun imtiyaz sahibi olarak il yöneticileriniz ile bir araya gelemiyorsam Ayşe teyze veya vatandaş Mehmet Amca nasıl bir araya gelecek.
Halkı ile bir araya gelemeyen kişiler gönül belediyeciliği yapabilir mi ?
Seçmen ayrıştırıldı
Devlet Bahçeli gibi tecrübeli bir devlet adamı bile HDP ‘ye oy verenler şerefsiz demişti.
Süleyman Soylu bir çok konuşmasında vatandaşların bir kısmını ayrıştırıp çok sayıda konuşma yaptı.
Erdoğan bile artan gıda fiyatlarında bazı kişileri hedef alarak gıda teröristleri diyerek olaya daha geniş fotoğtrafta bakmak yerine günlük geçiştirmeler ile olayı hafife aldı.
Ak Parti Neden İstanbul’u kaybetti ?
Ak Parti İstanbul’u bile bile kaybetti. Bizim adayımız başbakan CHP’ni adayı bir kenar ilçe başkanı enaniyeti her şeyin sonu oldu.
Aşağıda linklerini verdiğim yazılarım okunursa aylar önceden uyarı yaptığım görülecektir.
Sayın Binali Yıldırım’ın seçim ofisine Ocak ayının ortalarında mail yazdım,0216-681 14 00 numaralı telefondan aradım.Telefona bakan hanımefendiye maruzatımı anlattım YOUTUBE kanalımız için yaptığımız siyasi sokak röportajlarının günlük 850 bin kez izlendiğini bu dönem de bu mecranın çok faydalı olduğunu sayın Binali Yıldırım ile görüşmek istediğimizi bizzat kendi ellerimle yazıp mail gönderdim ne arayan oldu nede soran.
Ama İmamoğlu’nun ekibi aynı gün içinde dönüş yaptı ve bizden yararlandılar. Yani bizi küçümsemediler.
Binali Yıldırım’ın’ın ekibi zaten bizim elimizde bütün ulusal kanallar var karar verdiğimiz an adayımızın tekmili birden 30 yerde haberi yayınlanır modunda hareket ettiler.
Ama 30 yaş altı insanların televizyondan daha daha çok YouTube kanalı izlediğini bilmeyen bir ekip sayın Binali Yıldırımın yanında idi.
Defalarca İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlık seçiminin çantada keklik olmadığını yazdım yayınladım ve söyledim.
Çünkü seçimlerin hiç bir zaman peşinen kazananı yok diyordum. Hatta sık sık dostlarıma bir sendika başkanının tek liste olarak girdiği seçimde heyecanlı olduğunu göreb dostları başkan tek liste ile seçime girdin bu heycan niye dedikleri zaman tek liste olarak seçime girsem bile sandıkta her şey çıkabilir. Benim ismimi karalarla başka isim yazarlar veya başka liste koylar seçerler mazbata alınana kadar hiç bir seçimin sonucu garati değil dediğini hep örnek verdim.
Meşhur bir Afrika atasözünde der ki : “Sular Yükselince balıklar karıncaları yer. Sular alçalınca da karıncalar balıkları yer. Kimse bugünkü gününe güvenip başkasını ezmeye kalkmasın. Kimin kimi yiyeceğine insanların gücü değil suyun akışı karar verir “
23 Ocak 2019 tarihli makalem  "Beton değil yeşil Ekrem"
İşte Makale’nin linki
http://www.istanbultimes.com.tr/beton-degil-yesil-ekrem-makale,1285.html
Bakınız benim eleştirilerim 31 Mart 2019’dan sonra olsa idi çok manalı olmayabilirdi.Ama benim uyarılarım 29 Aralık’ta aday açıklanır açıkılamz başlamış. İşte üstteki linki beyan etmişim
1 Şubat 2019 ‘da ne yazmışım
Son söz 31 Mart 2019 Mahalli seçimler her şeye gebe olabilir. Doğru aday, doğru meclis üyesi, doğru seçim çalışması, ve doğru mecralar ile çalışan seçimi kazanır dedim durdum. Ama dinleyen olmadı.
Seçimlerde İstanbul’un sonuçları nasıl olacak ?
İşte makalemin tamamını okumak için link
http://www.istanbultimes.com.tr/31-mart-2019-secimlerinde-istanbulun-sonuclari-nasil-olacak-makale,1288.html
Binali Yıldırım'a Açık Mektup (3 Mart 2019 da yayınlanan)
http://www.istanbultimes.com.tr/binali-yildirim-a-acik-mektup-makale,1293.html
29 Mart 2019 Tarihli Gazetemizde çıkan Makalemin minik bir kısmı
İmamoğlu’da ister kaybetsin ister kazansın ama bence seçim olmadan bile kazanan sayın Ekrem İmamoğlu oldu.
Ben herkes gibi Ak Parti adayı güçlü o kazanacak tezine de çok katılmıyorum. Eğer bu tez geçerli olsaydı Erdoğan ‘ın 1994’ de İBB başkanlığını kazanmaması gerekirdi.
Seçim de her an her şey olabilir. Kimse kusura bakmasın ama şartlar 1994 gibi yine muhalefetten yana demedi demeyin.
Şu an zaten Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında da çok fark yok.
Binali Yıldırım’ın çok artıları var ama bunun yanında eksileri de var. Nedir eksileri derseniz hemen söyleyeyim.
Nedir eksileri derseniz hemen söyleyeyim
Bakınız İstanbul’da İBB başkan adayı olan bir kişi burada gazeteciler derneği var mı yok mu diye bakması gerekir. Yıldırım iki kez gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Her ne hikmetse ikisinde de bizim dernek aklına gelmedi.
Hani Belediye işi gönül işi idi… Biz Kara kamyoncular nakliyat ambarı değiliz. Biz de bu şehre dair kalem oynatıyoruz. Günlük milyonlarca kişi bizden haberdar ama en güçlü İBB adayı sayın Yıldırım ve ekibinin bizden haberi yok…
Canınız sağ olsun seçimi kazanır mısınız kaybeder misiniz orasına İstanbul seçmeni karar verir ama benim ve İstanbul’da gazetecilik yapan bir çok arkadaşımın gönlüne hitap etmediğinizi ifade edeyim.
Son söz olarak aylar önceden gıda fiyatlarında yaşanan yükselişleri, bazı bakanların abuk sabuk konuşup mafyatik yöntemlerle aba altında seçmene sopa göstermeleri başta olmak üzere sergiledikleri davranışlarının seçmenden kırmızı kart göreceğini yazmıştım.
Şimdi sonucu gördüm yazıyor değilim.. Her kesin Binali Yıldırım seçimi açık ara fark ile alır dedikleri dönemde yazdığım yazılarımla bu kadar da kesin değil hele yavaş…demiştim hep.
Gönül Belediyeciliğinin sözlerini Ak Parti yazdı uygulamasını Ekrem İmamoğlu Yaptı
Evirip çevirmeye gerek yok yukarıda da yazdım İmamoğlu toplumun her kesimine mesaj verdi.
Kartel medyasının İmamoğlu’na sataşan ablamızın görüntülerini günlerce yayınlaması bile Ekrem İmamoğlu’nun işine yaradı .
Teyzemizin başkanı tahrik etmesine rağmen Ekrem başkan sükunetle cevap verdi. Muharrem İnce olsaydı Yumruğu indirmişti dedim o günlerde…
Halkımız kavga ve şiddetten hoşlanmıyor artık. Neler dediler neler İmamoğlu Pazar'a geliyor yanında 5 kişi var… Yasin’i okurken 2 yerde yanlış yaptı…Şu oldu bu oldu… özetle çok şey söylediler.
Ama halk sandıkta İmamoğlu aleyhine konuşanlara siz ne söylerseniz söyleyin Bu adam Bizden birisi. Biz de bu samimi ve içten adamı bırakmayacağız dedi.
Hiç unutmam Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Pazartesi pazarı’nın girişinde sokak röportajı yaparken bir hanımefendiye İmamoğlu karşınızda olsa neler söylemek isterdiniz diye sordum. Bayan aynen şöyle dedi ”İmamoğlu’nun televizyonlarda izliyorum adamın yüzü bal satıyor, Bu içten yüz ifadeleri ve naif konuşmaları oy almak için mi yapıyor yoksa her zaman bu şekilde olduğunu sorardım” dedi. Biz hemen soruyu bakanın ekibine gönderdik cevabı kısa sürede geldi ve yayınladık.
İstanbul Times Özel You Tube kanalımızda İmamoğlu ile alakalı yaptığımız sokak röportajları milyonlarca kez izlendi.
Velhasılı kelam Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu 102 gün süren seçim kampanyasını samimi ve içten yaptı. Seçmende bunu gördü ve stratejik bir oy kullanarak seçimde her partinin memnun olacağı bir sonuç oluşturdu.
3 Nisan 2019 yarım saat içinde İmamoğlu ile görüştürdüler bizi
3 Nisan 2019 saat 10.30 da Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı sayın Murat ONGUN'a Whats Up üzerinde sayın İmamoğlu ile röportaj yapmak istediğimi söyledim.
Hemen saat 12.30 a randevu verdiler. BBC.EURO NEVS başta olmak üzere onlarca Uluslararası Kanal ve Ulusal Kanal' ile beraber YOUTUBE üzerinde yayın yapan bizlere değer verip randevu vermeleri asıl gönül belediyeciliği bu değil midir dettirdi bana.
Düşünüyorum günlük yaptığımız sokak röportajlarının 850 bin ile 1.5 milyon kez izlendiğini söyleyerek sayın Binali Yıldırım'ın 0216- 681 14 00 nolu Seçim ofisinin telefon numarasını arıyorum ve mail gönderiyorum rakip adayınız İmamoğlu ile çalışmalarımız var sizinle de tanışmak ve çalışmak için görüşmek isteriz diyoruz dönüş yapacaklarını söylemelerine rağmen ne yazık ki 3 aydır dönüş yapılamadı.
İşte bu tür durumlar yazılanlarla yaşananların uyumlu olmadığını gösteriyor.
İmamoğlu her görüşmemizde İstanbul Times Tv Özel YouTube kanalı başta olmak üzere bu tür mecralarda sisimizi milyonlarca kişiye duyurduğunu ifade ederek bizi defalarca onore etmesine rağmen bırakın Yıldırım ile görüşmeyi seçim ofisi çalışanlarına dahi ulaşamadık.
Ak Parti çok ama çok şımardı
İstanbul İl Başkanlığınız kurulduğu günden bu yana Mahalli basın ile hiç bir şekilde bir araya gelmemiştir.
Bu satırların yazarı olarak aynı zamanda İstanbul Gazeteciler derneğinde başkan yardımcısıyım. Bu seçim döneminde ne İstanbul il başkanlığınız nede İBB adayınızın ekibi İstanbul Gazeteciler Derneği ile ve İstanbul medyası ile bir araya gelme gereği dahi duymadılar.
Bizim yayın grubu % 80'i itsnabul olmak üzere günkül 850 bin kez izlenen bir güce sahip olalan İstanbul Times Gazetesi ve web tv miz ile görüşme gereği duymadılar.
Bakınız şu an İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında 14 bin küsür oy farkı var.
Bizi adam yerine koyup değer vermeyenlere biz neden değer verelim ?
Biz 29 Aralık'tan bu yana sayın Binali Yıldırım bu mantık ile İstanbul’da seçimi kaybedecek diye bir çok yazı ve paylaşımda bulundum.
Bu yazılarımın hepsi de www.istanbultimes.com.tr de yayında...
Bir siyasimizin dddiği gibi "İnsanoğlu her şeyi af eder ama adam yerine konulmamayı asla"
İstanbul Times / Hüseyin Çetiner   17 Nisan 2019