BEYLİKDÜZÜ KONGRESİ İÇİN İKİ ADAY KESİNLEŞTİ, HÜSEYİN KURAN ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

AK Parti Beylikdüzü’nde yapılacak olan İlçe Kongresi’nde Mevcut İlçe Başkanı Hasan Ayhan Bilgiç tekrar aday olacağını açıklarken, partinin kuruluşundan bu yana hizmette bulunan Hüseyin Kuran’da aday olduğunu açıkladı.

Ömer ADIYAMAN/ISTANBUL TIMES-OZEL HABER

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Beylikdüzü’nde İlçe Başkanlık kongresine yaklaşık bir ay olmasına karşın adaylar belirlenmeye başladı. Mevcut İlçe Başkanı Hasan Ayhan Bilgiç, tekrar aday olacağını açıklarken, Hüseyin Kuran’da bir değişime ihtiyaç olduğuna aidnndığı için kendisinin de aday olduğunu açıkladı.

BİLGİÇ; “TEKRAR ADAY OLACAĞIM”

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Hasan Ayhan Bilgiç, “AK Parti İlçe olarak yaptığımız faaliyetlerimiz göz önündedir. Beylikdüzü’nde 29 Mart seçimlerinde büyük bir başarı sağlayarak, Beylikdüzü Belediye Başkanımız Yusuf Uzun’u halkımız seçmiştir. AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı için yapılacak kongrede tekrar adayım. AK Parti’ye ve Beylikdüzü halkına hizmet etmek için biz varız. Bu görevimizi devam ettirmek için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

HÜSEYİN KURAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

KURAN; “BEYLİKDÜZÜ’NÜN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR”

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana siyasette aktif olan Hüseyin Kuran ise Beylikdüzü’nde değişime ihtiyaç olduğunu kaydederek, “Beylikdüzü İlçe Kongresinde bizde kendi oluşturduğumuz güçlü listemizle aday olacağız. Beylikdüzü’nde AK Parti’nin değişime ihtiyacı vardır. Ben Beylikdüzü İlçe Başkanlığı kongresinde aday olacağım. Şayet partimiz beni bu görev tevdi edilirse layıkı ile yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

NASIL BİR TEŞKİLATLANMA OLMALI

Beylikdüzü ile ilgili değerlendirmede bulunan Hüseyin Kuran, “Öncelikle nasıl bir teşkilatlanma olmalı onun üzerinde durayım. Beylikdüzü yerel seçimlerinde seçim çalışmaları sırasında yaşanan eksik teşkilat ayağının en büyük nedenlerinden biri 3 beldenin (beylikdüzü,Gürpınar ve Yakuplu) birleşme sürecinde yaşanan olumsuzluklardır.Merkez ilçe olarak saptanan Beylikdüzü İlçe Yönetimi kurulurken ister o dönemki beylikdüzü belediye başkanının yapmış olduğu agresif hareket ve konuşmalar, ister o dönemki belde yönetiminin birkaç ay sonra yapılacak ilçe kongresi ve yerel seçimlerde Vehbi Orakçının ilçenin gücünü sair aday rakiplerine karşı kullanmak istemesinden dolayı oluşan yapılanmaya yönelik çalışmalarda Yakuplu ve Gürpınar beldelerinden sayı olarak normal gözüken ama tamamıyla işlevsel olarak pasifize edilmiş bir teşkilat yapılanmasına gidildi.Daha ilk birkaç toplantı sırasında Gürpınar beldesinden gelenlerden 2 kişiyi (seçim çalışmalarında Gürpınar’da Akparti yararına bir hayli iş çıkartabilecek) sadece yetki vermemek mantığıyla istifa etmelerine müsaade edilmiş ve ne yazık ki daha baştan hem Gürpınar hem de Yakuplu teşkilat yapıları neredeyse görmezden gelinerek düşüncelerde biz ,siz,onlar diye ayrılarak ,sakat bir çocuğun doğmasına neden olunmuştur. Oysa siyaset yapanın gıdası onurlandırılmak ,  teşvik edilmek ,sıcak yaklaşım ve paylaşmak olması gerekmektedir.Onlar bunlar diye değil BİZ diye bakabilmektir.Ama ne yazık ki birleşme sürecinde ister Vehbi orakçı destekli bir tarz ile ister bazı zaafiyetlerden dolayı birleşme bütünleşme başarılı bir şekilde yönetilememiştir”  dedi.

GÜRPINAR VE YAKUPLU TEŞKİLATLARINDA CİDDİ BİR ZAAFİYET

Kuran, açıklamasının devamında, “Bu dönemde iş yapacak, birkaç ay sonra olacak seçim için hemen sahaya inebilecek, seçmeni etkileyebilecek yön verici kişilerden oluşması gereken bir takım oluşturulacağına , toplantıdan toplantıya gelip giden ve daha da vahimi kurulan yönetim kurulu üyelerinden bazılarının partimiz için değil şahıslar için yer işgal eden , bunun sonucunda da ister belediye başkanı adayı ister sair adaylıklar açıklandığında başkaldıran, aleni bir şekilde yeni adayı desteklemeyen hatta konuşma ve icraatlarıyla protesto etmeye kadar varan  bir anlayış hasıl olmuştur. İşin daha da kötüsü İl teşkilatımızdan gelen bir yazıya göre seçilecek SKM başkanının kesinlikle herhangi bir yere aday olamayacağı belirtilmesine rağmen hem teşkilattan gizli hem de yönetim kurulu üyeliğinden zamanında istifa etmeyip  tüm toplantılara yönetim kurulu SKM başkanı olarak katılan bir arkadaşımızın meclis üyeleri açıklandığında listede görülmesi patimize gönül verenler arasında güvensizlik, boş vermişlik  ve dedikodulara sebep olarak karışık bir yapıyla seçimlere girilmek zorunda kalınmıştır.Yalan ve kandırmalarla  hiçbir doğru bulunmaz. Yukarıda sayılan tüm bu bilerek yapılandırılmış sıkıntılardan dolayı hem beylikdüzü teşkilatı hem de birleştik bütünleştik denen Gürpınar ve Yakuplu teşkilatlarında ciddi bir zaafiyet ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

"SEÇİM SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ”

Seçim sürecinde hazırlık dönemi ile ilgili bilgi veren Kuran, “Başbakanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan kendi kelamlarıyla Beylikdüzü belediye başkan adayımız sayın Yusuf Uzun ‘u  açıkladığı andan itibaren tüm teşkilat hazırlıklarını yapmış bir şekilde hazır olması gerekirken hala teşkilatın bazı  unsurları  resmi son güne kadar bir başka adayın olabileceği beklentisi içine girmiş ve hiçbir hazırlık yapmadan sadece dedikodu yoluyla seyretmişlerdir.Her üyenin kalbinden geçen bir aslan  olabilir ki bu çok doğaldır ama eğer Başbakanımız kimi uygun görmüş ise ‘’emir demiri keser’’ mantığıyla Akparti’ ye  yakışır bir üslupla seçilene tam destek verilmesi gerekmektedir.Oysa güvensizliğin ve belirsizliğin hakim olduğu teşkilatta kimse ne iş yapılacağını , neden o işin yapılacağı ve o işi yapacak kişinin o işe yetkin olup olmayacağını bilmeden kişiler yetkilendirilerek SKM yönetimi açıklandı. Esas sıkıntılı ortam bu anda ortaya çıktı.  Yönetim toplantılarında ve sair çalışmalarda oluşturulan çalışma komisyonlarında bulunan kişiler ne iş yapılacağını tam olarak bilmeden sadece birer komisyon üyesi mantığıyla toplantılara katılım sağlanmış, komisyonlarda bulunması gereken ismi geçen üyeler o anda başka bir yere odaklanmış bir durumda çalışmalara katılmayıp sadece resmi son günü beklemişlerdir. Genel merkezimiz ve İl yönetimimiz sürekli ‘’sandıklara sahip çıkılmalı sandık başkanlarınıza sahip çıkılmalı ve sandıkta yapılacak işler nelerdir ‘’diye sürekli ikaz etmelerine karşın ismi sandık başkanı olarak geçmesine rağmen şu ya da bu nedenle görev almak istemeyen bir çok kişiyle sadece sandıklarımız tamam denmesi için isimler doldurulmuş ve daha da önemlisi diğer partilerin yapmış oldukları seçmen itirazları çok fazla dikkate alınmadığından, incelenmeden kabul edilmiştir. Bu nedenle bir çok parti gönüllüsü kişiler oy kullanamamıştır. Oysa sair rakip partilerin yapılmış olan seçmen itirazları mahalle başkanları tarafından son derece titiz bir şekilde takip edilmeliydi. Yakupluda ve beylikdüzünde  ciddi bir oranda parti gönüllülerimizin oylarının heba olmasının nedeni  nitelikli  çalışılmamasından dolayıdır” dedi.

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ALDIK

Seçim Sürecinde yaşanan olumsuzlukları kaydeden Kuran, “Yukarıda sayılan tüm olumsuzluklara rağmen seçim sürecinde , teşkilat, bölgedeki ciddi sıkıntıları bilen belediye başkan adayımız sayın Yusuf Uzun’un  ve değerli çalışma arkadaşlarının telkin ve yol göstermeleriyle ve İl Yönetimimizin değerli destekleriyle toparlanma baş göstermiş, unsurların bir kısmı  çalışmalara başlamıştır.Teşkilatlardaki sıkıntıların farkında olan Sayın Yusuf Uzun  meclis üyelerine yapılan toplantılarda her birinin sanki ayrı bir teşkilatmış gibi çalışmaya başlamasını yani ana kademenin , kadın ve gençlik kolunun ve de meclis üyelerinin ayrı ayrı çalışmalarda bulunmasını telkin ve tembih etmişlerdir. Sistem için de var olan güvensizlik (yanında çalışan kişiye bile farklı gözlerle bakmak zorunda kalmak , sürekli kendine kimin neyi amaçlayarak yanımıza geldiğinin sorusunu sormak zorunda kalmak, okul kat sorumlumun bilmeden kendi binamızda neden başka bir partinin davetiyesini dağıttığını sorgulamak, ilçemize ziyaret eden bazı kişi veya kuruluşların telefon açıp ilçede nasıl ilgilenilmediğini dinlemek zorunda kalmak, kaybettiklerimiz yandaşlarımızın  neden kazanmak istediklerimizden daha fazla olmasına rağmen neden kaybedildiklerini sürekli kendine sormak, neden bir kaçı hariç hiçbir yönetim kurulu üyesinin çalışmalara katılmadığını sorduğumuzda herkes çalışıyor siz kendi işinize bakın lafını dinlemek zorunda kalmak , 5 ev sahibinin 15 teşkilat mensubunun katıldığı ev sohbetleriyle Yusuf Uzun’un zamanının neden çalındığı ‘’yapmayın denmesine rağmen ‘’hala neden ev sohbetleriyle vakit kaybedildiği, kadınlar kolunun yaptığı herhangi bir organizasyondan sonra kadınların gelerek bize neden kötü muamele ediliyor lafını dinlemek zorunda kalmak,ilçe merkezinde bilerek yaptığın bir konuşmanın tam metnini ertesi sabah rakip adayın küfürlü telefonuna maruz kalarak dinlemek,gece sabaha karşı saat 2,30 da 8 kişilik genç bir serseri takım seçim bürona dağıtmak için geldiklerinde içlerinden birinin kendi teşkilatından biri olduğunu görmek, bir mahalle başkanının, mensubu olduğu partinin adayını kötüleyen bir gazeteyi  nasıl olur da bölgesinde dağıtabildiğini ve açıklamasını da ‘’ticaretim devam etmek zorunda’’ diye açıklayan  ve bunlar gibi anlattıkça anlatılabilecek bir çok benzer olaylar. Şükürler olsun ki İstanbul 3.bölgede denize kıyısı olan tek kızarmamış yer, tüm bu sıkıntılara rağmen yine de Beylikdüzü oldu” dedi.

KAYBETTİKLERİMİZ KAZANMAMIZ LAZIM

Yapacakları teşkilatlanma ile ilgili olarak bilgi aktaran Kuran, “Şimdi nasıl bir teşkilat; Motorun çalışmayan dişlilerini yeniden çalıştırmak gerek; Ahdı vefa. Şu ya da bu nedenden dolayı yukarıda belirttiğimiz ‘’kaybettiklerimiz kazanmak istediklerimizden daha fazla’’ mantığıyla tüm eski yönetici, teşkilat mensubu, üyelerimizle yeniden gönüllerini almak yeniden partimize kazandırmak için ziyaretlerde bulunmalı ve lüzumlu hallerde belli dönemlerde toplantılarla fikirlerinden istifade edilmeli ve en önemlisi unutulmamak için unutmamak gerek mantığının yerleşmesi. Sürekli sahada olmak: her ay en az bir kere bölge esnafının ziyaret edilerek sadece seçim dönemlerinde yanlarında olmadığımızı göstermek gerekmektedir. Esnafla istişare edilip sıkıntı ve sorunlarını çözüm makamına taşınması gerekir. Çözülemese bile uğraş verildiği gösterilir.Bu çalışma aynı zamanda seçim döneminde ziyaret edilen sitelerde de yapılıp halk ile içli dışlı şimdiden olmak gerekir.  Teşkilat unsurlarına sahiplik: Mahalle teşkilatlarına hatta sandıkta bizi temsil edenlere gerçekten bir zaman ayırıp olabildiğince sıkıntı ve sorunlarını paylaşmak , ellerimizi omuzlarına koyup en azından ‘’nasılsın bir şeye ihtiyacın var mı ? biz teşkilatız birbirimizi kollamak ve güvenmek    zorundayız’’ diyebilmek. Teşkilat dışı gönüllülerle sürekli bir istişare toplantılarının düzenlenip kendilerine ‘’ benim de elim taşın altında’’ duygusu verebilmek. Bölge halkının iyi gününde de kötü gününde de yanlarında olduğumuzu gösterebilecek ,biz olamazsakta en azından bizi temsilen bir çiçeğimizin olmasını sağlayabilmek” dedi.

OLUŞTURULACAK TEŞKİLAT YAPISI

Oluşturacakları teşkilat  yapısı ile ilgili bilgi aktaran Kuran, “Teşkilata girecek kişinin en azından kendi mahallesinde saygın ve iyi bir çevreye sahip olması ,İşinde ve yaşamında sözüne özüne güvenilir olması ,Ruhen bir takım oyuncusu olması gerektiğini bilmesi ve konuştuğu zaman dinlenebilir olması gerek. Teşkilata girecek kişinin Akpartiye hizmetin ilk önce ülkeye hizmet olduğunu bilmesi ,Hizmet ettikçe çocuklarına daha iyi bir ülke bırakacağını anlamış olması , Ve yapılan tüm çalışmaların, halka yapılan tüm hizmetlerin hayırlara vesile olmasını dilemesini bilmek gerek. Teşkilat mensuplarının her birinin partimizin ideolojisini, felsefesini, neler başardığını ,nereden gelip nereye varmak istediğimizi ,yaptığı siyasetin şahıslar için değil parti yararına olduğunu öğrenmesi ve bilmesi gerek.Yalanlarla ,dedikoduyla,  eksikliklerle doğrunun bulunamayacağını bilmesi ve bunun  için düşünerek istişare ederek icraata dökmesi gerek. Teşkilat mensubu sadece toplantıdan toplantıya değil, mevkisi,maddi manevi gücü ne olursa olsun işinin amelesi olarak kendisine verilen görevi yerine getirebilecek fıtratta olması gerekmektedir. Teşkilat toplantılarının bir evdeki anne babanın yatak odasındaki konuşmaları  gibi olması gerekmektedir. Yaşanan Her türlü sıkıntıların, sorunların ,mutlulukların ,planların projelerin çalışmaların özgürce konuşulduğu ama odadan çıkınca odanın mahremiyetini koruyabilecek kişilerden oluşması gerekir.Teşkilat mensubu olarak  belediye ile ilgili ilişkilerinde kendini belediyenin ne üstünde ne altında sadece yanında görmesi gerektiğini bilecek kişi gerek.Yapacağı hal ve hareketlerde belediyeye laf getirmemesi gerek.Teşkilatçının buraya ALMAYA DEĞİL VERMEYE gelmesi gerek” dedi.

“NEDEN ADAYIM”

 

İlçe Başkanlığına aday olmasının sebebini de açıklayan Kuran, “Yukarıda sayılan tüm unsurlar yeni Beylikdüzü Teşkilatında olması gereken unsurlar. Mutlak parti büyüklerim n gibi hayatının büyük bir bölümünü idealleri doğrultusunda hizmet vermeye adamış  teşkilatçıların buraya ekleyebileceği sayfalar dolusu maddeler olacaktır da. Ve eğer parti büyüklerimizin izni olursa,  bizi biz yapan değerleri önceliğimize almak koşuluyla yeni ve taze bir çalışma ruhu  getireceğimizin inancıyla, partililerimizin seçmenlere söylediği güzel cümleyi tekrarlayarak ‘’ öyle bir çalışacağız ki bize güvenenlerin yüzünü yere çevirmeyeceğiz ‘’ ilkesini şiar edinerek  Beylikdüzü’nde  dinamik , çalışma konularında  agresif,özüne ve sözüne güvenilir,sahip çıkmayı bilen ,unutmayan ve Akparti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  gösterdiği dirayette yürümeyi bilen bir teşkilatı kurma görevine talibiz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim