Almanya’daki Deniz Feneri davasını yakından izleyen gazeteciler Ali Gülen ve Vedat Ali Aydın’ın yazdığı “AKP’nin Feneri Böyle Söndü” adlı kitapta, Deniz Feneri için Kanal 7’de yapılan yardım toplama organizasyonlarında sunucu olarak yer alan Uğur Arslan ile ilgili bilgiler yer alıyor.

Arslan’ın yardım amacıyla yapılan konserlere ‘Hayır için’ katıldığı şeklindeki açıklamalar, muhasebe kayıtları ile farklı bir boyut kazanmıştı. Arslan’a konser başına 2 bin euro ödendiği belirlenmişti.

EUROLAR VE RAKI SOFRASI

Kitabın kapağında ise Arslan’ın 4 kadının arasında ve önünde de rakı dolu kadeh ile çekilmiş bir fotoğrafı yer alıyor. Deniz Feneri e.V. ile Türkiye Deniz Feneri konserlerinde sahneye çıkan, şiirler okuyan, kaset dolduran ve bunları satan Uğur Arslan’ın, Ludwigshafen konseri sonrası toplanan paralardan aldığı payın öyküsü de bu kitapta anlatılıyor.

Arslan’ın, para toplandığı konserden sonra bu davadan mahkum olan Mehmet Gürhan’dan aldığı euroları Mannheim’daki bir restorantta cebine koymaya çalıştığı belirtiliyor. Sunucu Arslan, Mehmet Gürhan’a, “Abi bunların hepsi 50’lik cebime sığmıyor. Daha büyük para yok muydu?” diyor. (Gazeteport)

Editör: TE Bilisim