Projenin Türkiye finali 4 Mayıs tarihinde Sepetçiler kasrında gerçekleştirilecek. Ülke çapında derece alan eserler; İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü ve Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, ressam İsmail Acar ve yazar Mevlana İdris’in de aralarında yer aldığı bir jüri tarafından belirlenecek.

Yeşilay tarafından “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında her yıl ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen bağımlılık konulu yarışmada İstanbul finalistleri ödüllerine kavuştu. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell sponsorluğunda 81 ilde düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının İstanbul il finalistleri arasından seçilen en iyi eserlerin sahiplerine 5 Nisan’da Yeşilay Genel Merkezinde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Yarışmanın İstanbul ödül töreninde görsel ve edebî kategoride 186 eser arasından 6 eser sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine ödülleri takdim edildi.

Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla gerçekleşen törene, dereceye giren öğrencilerin yanı sıra, öğretmen ve aileleri katıldı.

Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz törende yaptığı konuşmada, “Bağımlılık önleme çalışmalarını bir bütün olarak ele alıyoruz. Hedef kitleye yönelik düzenlediğimiz yarışmalar da bunun ayrılmaz bir parçasıdır," dedi. Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise, “Çocuk ve gençleri bağımlılıktan korumak ve bilinç kazandırmak için yapılan bu çalışmaların her zaman destekçisiyiz," dedi.

Türkiye finali 4 Mayıs’ta!

Yeşilay tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışması ilkokul, ortaokul ve liseler arasında görsel ve edebi kategoride afiş, resim, karikatür, kompozisyon, şiir alanlarında düzenlendi. İl birincilerinin seçildiği yarışmanın Türkiye finali 4 Mayıs’ta Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenecek festival kapsamında gerçekleşecek. Türkiye genelinde yaklaşık 34 bin eserin başvurduğu yarışmanın il birincileri arasından seçilen eserler ise; İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü ve Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, ressam İsmail Acar ve yazar Mevlana İdris’in de aralarında bulunduğu jüri tarafından seçilecek. 81 ilin ilkokul, ortaokul ve lise birinci, ikinci ve üçüncülerinin ödülleri ise aileleri ve öğretmenlerinin de katılımıyla 4 Mayıs’ta Yeşilay Genel Merkezinde düzenlenecek festival ve ödül töreninde takdim edilecek.

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının bu yılki il birincileri 500 TL, Türkiye finalinde ise 18 kategoride birincilere 5.000 TL, ikincilere 3.000 TL, üçüncülere ise 1.500 TL para ödülü verilecek.

Ayrıca ülke genelinde dereceye giren öğrenciler Yeşilay tarafından yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek.

Editör: TE Bilisim