İlk Konuşma MADEF başkanı Yılmaz Durmuş

Çok sayıda Milletvekili,belediye başkanı ve Protokol üyesinin katıldığı Malatya Tanıtım Günlerinde MADEF başkanı Yılmaz Durmuş şunları söyledi Öncelikle bizi bu büyük organizemizde yalnız bırakmayan bakanımız Bülent Tüfenkçi’ başta olmak üzere bütün vekillerimize,Belediye başkanlarımıza,MAKON başkanımız sayın Adil Gevrek’e ve açılışımıza katılan herkese teşekkür ederim dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3. Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günleri açılış konuşmasında “Malatya Tanıtım Günlerine katılan, burada bulunan herkese en içten dileklerimle selamlıyorum.

Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir organizasyonda bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese Malatya halkı adına teşekkür ediyorum. Dün saat 16.00’da başlayan Barış Pınarı Harekâtının memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah orada bulunan askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz, burnu kanamadan ayaklarına taş değmeden oradaki düzeni sağlarlar ve ülkemize geri dönerler” dedi.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeleri, İnönü ve Malatya Turgut Özal Ünivrsiteleri ile çeşitli kuruluşların ayrı bir çadırda stant açtığı, yine ayrı bir çadırda da Malatya ürünlerinin satıldığı tanıtım günlerinde sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında misafirler ağırlandı.

Bu arada, tanıtım günlerinin açılış töreninde AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Onursal Adıgüzel, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, BTC Türk Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ile bazı STK temsilcileri de birer konuşma yaptılar.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim