Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik'in kaleme aldığı yazısına göre; İlk kez gerçekleşecek olan bu iki ayrı resepsiyonunayrıntıları şöyle:

“(...) Resepsiyon; ya yapılmayacak,
ya İstanbul’da verilecek,
ya da bayram sonrasına bırakılacak.
Bunların arasında en kuvvetli olasılık, Ankara’daki daha alt düzey katılımlı davetle eş zamanlı olarak İstanbul’da da dar kapsamlı bir resepsiyon yapılması.”

8 Ağustos 2011 tarihinde, bu sütunda yer alan ‘Resepsiyon Muamması’ başlıklı yazı işte bu paragraf ile son buluyordu.
O ‘muamma’ dün itibariyle ortadan kalktı. Durum netleşti.
Ve geçen pazartesi yazdığımız ‘en kuvvetli olasılık’ hayata geçti.

Bu Zafer Bayramı’nda ilk kez ‘çifte resepsiyon’ verilecek.
30 Ağustos 2011 akşamı, Ankara’da, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde bir resepsiyon verilecek.

Merkez Orduevi’ndeki bu resepsiyona, Ankara Garnizonu’ndaki askeri personelin yanı sıra, gaziler, şehit aileleri, yabancı askeri misyon ve medya temsilcileri davet edilecek.
Başkent’teki bu davet ile eş zamanlı olarak, İstanbul’da da bir resepsiyon var.

Bu resepsiyonun ev sahibi ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel. Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ilk kez İstanbul’da düzenlenecek olan bu gecede bir arada olacak.

Ankara’daki Zafer Bayramı resmi törenlerinin ardından İstanbul’a geçecek olan devletin zirvesi, önce Deniz (Tuzla) ardından da Hava Harp Okulu’ndaki (Yeşilyurt) mezuniyet törenlerine katıldıktan sonra akşam Fenerbahçe’de buluşacak.

Fenerbahçe Orduevi’ndeki bu ikinci resepsiyona, iş, spor ve sanat dünyasından önemli simalarla birlikte medyanın önde gelen temsilcileri de davetli.

Editör: TE Bilisim