Sünnet olan çocuklara, tatlı bir hatıra bırakmak isteyen Başakşehir Belediyesi, 3 Temmuz’da bir şölen gerçekleştirdi.

Toplu sünnet için kayıt yaptıran ve şölen öncesindeki günlerde hastanelerde sünnet ettirilen çocuklar ve en az onlar kadar heyecanlı olan aileleri, bu şölenle unutulmaz bir gün yaşadılar. Şölen günü, aileleriyle birlikte mahallelerinden otobüslerle alınarak şölenin yapılacağı Güvercintepe Tepe İlköğretim Okuluna getirilen çocuklar, sınıflara gruplar halinde alınarak, Başakşehir Belediyesi tarafından kendilerine hediye edilen pantolon, gömlek, pelerin, ayakkabı, taç ve asadan oluşan sünnet kıyafetlerini giydiler. Sünnet kıyafetlerini giyen çocukların neşeli tavırları dikkat çekerken, aileleri de çocuklarının bu önemli gününde, onların sevinç ve heyecanına ortak oldu. 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen toplu sünnet şöleninde, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu. Ailelerin coşkusuna ortak olmak ve bu mutlu günlerinde yanlarında bulunmak isteyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, şölenin yapıldığı Tepe İlköğretim Okulunun bahçesine girişinde, vatandaşların büyük alkış ve tezahüratlarıyla karşılandı. Şölende vatandaşlara hitap eden Mevlüt Uysal, “Sünnet erkek çocukların hayatlarında önemli bir yeri sahiptir. Sünnet şölenimizle, çocuklarımıza unutamayacakları, güzel bir anı bırakmak istiyoruz. Eğer bunu başarabildiysek ve bu güzel günlerinde onların heyecanına bir katkı sunabildiysek ne mutlu bizlere. Şölenimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Allah hayırlı etsin ve çocuklarımızın mürüvvetlerini de göstersin.” dedi.

“Güvercintepe'ye pozitif ayrımcılık”

Uysal, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen toplu sünnet programlarıyla 3 yılda toplam 3000'e yakın çocuğun hastanelerde, ameliyathanelerin steril ortamlarında sünnet ettirilmesini sağladıklarını ve bu programı geleneksel hale getirdiklerini ifade etti. Başkan Uysal, çocukları belli noktalardan alarak hastanelere taşıdıklarını, sünnet sonrasında da mikrop kapmamaları için gerekli olan krem, anti-biyotik gibi ilaçları da ailelere verdiklerini, ihtiyaç duyulması halinde çocukları evlerinde de kontrol ettirdiklerini belirtti. Başakşehir'in coğrafi olarak tam ortasında yer alan Güvercintepe mahallesinin, nüfus olarak ilçenin en kalabalık bölgesi olduğunu ve ağırlıklı olarak kültürel faaliyetleri ve şölenleri burada gerçekleştirdiklerini söyleyen Uysal, “Burada milletvekillerimizi, bakanlarımızı misafir ediyoruz. Buraları gösterip, sorunlarımızı görmelerini sağlıyoruz. Bu bölgenin bizden hizmet alacağı olduğunu hep söylüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu bölgeye pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Uysal şunları da ilave etti: “İki yıldır bu bölgede yapmış olduğumuz çalışmaları aynı hızda sürdürürsek, 3 yıl sonra birçok önemli eksikliği gidermiş olacağız. Amacımız bu bölgeyi tam ortasında yer aldığı Başakşehir ve Bahçeşehir seviyelerine yükseltmek. İnşallah bunu da başaracağız.”

Başakşehirli çocukları bu özel günlerinde yalnız bırakmayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da çocukları kutlayarak bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında, Güvercintepelilere 12 Haziran seçimlerinde kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Karaca, “Seçimlerde Ak Parti'nin adayı idim. Bundan sonra hepinizin, oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımızın Meclisteki sesi olacağım. Bu konuda sizlere söz veriyorum.” dedi.

Şölenin sunuculuğunu yapan Sezgin Maden, birbirinden güzel taklitlerle sünnet olan çocukları kahkahalara boğarken, illüzyonist Erdem Obüs, yaptığı sihirbazlık numaraları ve yetenek gösterileriyle izleyenlere mutlu anlar geçirtti. Şölende sahne alan Karagöz ve Hacivat ise esprileriyle çocukları ve şölene katılanları oldukça eğlendirdi.

Şölen sonunda günün anısına toplu fotoğraf çekimleri yapıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sünnet olan çocukların bir kısmıyla tek tek fotoğraf çektirdi. Şölen, yapılan ikramlarla son buldu.
Editör: TE Bilisim