Deprem zararlarının azaltılması kapsamında “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)” altında yürütülmekte olan eğitim faaliyetlerinden bir tanesi de inşaat mühendislerinin 6 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren “Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik” hakkında bilgi düzeylerinin artırılmasına yöneliktir.  

Yapım ve denetim süreçlerinde yer alan inşaat mühendislerine yönelik eğitim ihtiyacını karşılamak üzere, Türkiye genelinde yaklaşık 3000 İnşaat Mühendisi eğitim alacak.  

Afet zararlarının önlenmesi ve azaltılmasına yönelik bu proje, eğitim programının ve eğitim materyallerinin hazırlanması, eğitici eğitimlerinin yapılması ve inşaat mühendislerine yönelik eğitim programının yurt genelinde uygulanması olmak üzere 3 aşamalı bir programı kapsıyor.  

Proje kapsamında, eğitim programları ve eğitim materyalleri hazırlanmış olup, 26-27-28 Mart 2009 tarihlerinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan ve İPKB Direktörü K.Gökhan Elgin'in de katıldığı seminer sonrası, güçlendirme yönetmeliğini hazırlayan danışmanlar tarafından eğitici eğitimlerine başlanmıştır.  

Ülke çapında belirlenecek illerde inşaat mühendislerinin eğitimine önümüzdeki aylarda devam edilecek.  

NOT: İSMEP Projesinin C Bileşeninde yer alan “Mühendislerin Eğitimi” faaliyeti, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi ile uygulama kurumu olan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma Uygulama Genel Müdürlüğü arasında 8 Haziran 2007 tarihinde imzalanan protokol kapsamında yürütülmektedir. 

Editör: TE Bilisim