İSMEP kapsamında bugüne kadar 230 okul güçlendirildi. Bu 230 okula 2009 yazında 95 okul daha katılıyor. 2009 Yaz döneminde 95 okulun güçlendirme çalışmalarına başlamayı hedefleyen İPKB, bu okulların güçlendirme ve onarım işlerine ilişkin ihale duyurularını 5 Mayıs 2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlayarak çalışmalara ivme kazandırdı.
 
2009 Yaz döneminde güçlendirme çalışmaları başlatılacak okulların Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, rehber öğretmenleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerini bir davet yaparak bir araya getiren İPKB, yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.
 
Yaklaşık 250 kişinin katılımıyla 28 - 29 Nisan 2009 tarihlerinde gerçekleşen toplantılarda güçlendirme sürecine ilişkin bilgiler sunuldu. Toplantı katılımcılarına “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi” yani İSMEP hakkında yapılan sunumun yanı sıra, güçlendirme - onarım projeleri ve Mayıs ayı boyunca bu okullarda gerçekleştirilecek afetlere karşı bilinçlendirme eğitimlerine ilişkin bilgiler verildi.
 
İstanbul’un olası büyük bir depreme karşı her açıdan hazırlıklı olması amacıyla İstanbul Valiliği altında İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi” kapsamındaki güçlendirme ve yeniden yapım çalışmaları tüm hızıyla devam edecek.

Editör: TE Bilisim