'ta, gittiği camide dinlediği vaazın ardından kendi ını yaptıran 83 yaşındaki Zeynep Kaygusuz, 20 yıldır her hafta mezarına giderek temizlik yapıyor.

Beycuma beldesine bağlı Kasımlar köyünde ikamet eden Kaygusuz, 20 yıl önce gittiği camide dinlediği vaazın ardından il müftüsüyle yaptığı konuşma üzerine mermer ustasına kendi mezarını hazırlattı. Yaşlı kadın, her hafta kendi mezarına giderek temizliyor.

Kaygusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 21 yıl 

önce eşini kaybettiğini ve aradan geçen bir yıllık süre içinde çocuklarının, eşinin mezarını yaptırmadığını ve bu durumun kendisini çok etkilediğini söyledi.

"Ben yatacağım için bana daha kıymetli geliyor"

Bunun üzerine 20 yıl önce evinin bahçesine kendi mezarını yaptırdığını ifade eden Kaygusuz, şöyle konuştu:

"Bahçeme hazırladığım mezarıma her hafta geldiğimde temizliğini yaptıktan sonra dua ederim. Ben hazırlattığım mezarımı kendim temizlemeye hevesliyim. Mezarımı bir ekmeğim gibi tutuyorum. İçerisinde ve çevresinde yabani ot varsa temizliyorum. Eşimin mezarını 'eşim' diye temizliyorum. Kendi mezarım ise benim kendi canım. Burada ben yatacağım için bana daha kıymetli geliyor. Sanki mezar değil de bir kıymetlim gibi. Kendi mezarımı temizlemek zor olmuyor. Heves ediyorum buraya gelmeye. Öleceğiz ama 'mezarımı yaptırdım' diye de seviniyorum."

Yaklaşık 20 yıl önce pazarcılık yaptığı sırada gittiği camide dinlediği vaazdan etkilendiğini anlatan Zeynep Kaygusuz, "Dinlediğim vaazın ardından cami hocasının kapısını çaldım. Aldığım görüşler doğrultusunda o gün camiden çıktıktan sonra mermerciye giderek mezarımı hazırlattım. Ölüm tarihi kısmı boş. Mermerciye vasiyet ettim o ben ölünce yazacak" diye konuştu.

"Mezarımı görüp dua edenler çok"

Mezarını yaptırırken çocukları dışında kimseye söylemediğini anlatan Zeynep Kaygusuz, şunları kaydetti:

"Köyde doğumuna yardımcı olduğum çocuklar şimdi büyüdü ve iş için il dışına çıktı. Tatil için köye geldiklerinde mezarımı görüp dua ediyorlarmış. Doğumuna yardımcı olduğum bir çocuk vatani görevini yapmasının ardından

köye döndüğü sırada mezarımı görüp oturmuş dua etmiş. Eve giderek annesine, 'ebem öldü bana neden bildirmedin' diye sitem etmiş. Annesi de, ölmediğimi belirterek durumu anlatmış. Mezarımı görüp dua eden çok. Dua etmelerinin ardından beni canlı görenler çok şaşırıyor. Mezarıma gelip dua edenlere Allah razı olsun.

Yaşlı kadının oğlu Nadi Kaygusuz da annesinin öldüğünü sananların kendilerini arayarak başsağlığı dilediklerini kaydett

Editör: TE Bilisim