Öğretmenlik ataması bekleyenlere müjde Bakan Çubukçu'dan geldi. Kasım ayı bittikten sonra 10 bin öğretmen atanacağını ve tamamının kadrolu olacağını söyledi.

Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına verilen arada, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çubukçu, ''Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?'' sorusu üzerine, bu ay içerisinde gerçekleştirilecek 10 bin öğretmen ataması için Maliye Bakanlığı ile yaptıkları sözlü görüşmelerde mutabakat sağladıklarını belirtti.

Bununla ilgili yazışmalara devam edildiğini ifade eden Çubukçu, ''Kasım ayı bitmeden atamaları yapmayı düşünüyoruz'' dedi.

Bakan Çubukçu, Kasım ayında atanacak öğretmenlerin tamamının kadrolu olacağını bildirdi.

BAKANIN DOMUZ GRİBİ OLDUĞU İDDİASI-

Bir gazetecinin, ''Birileri sizin domuz gribi olduğunuzu iddia ediyor'' sözleri üzerine Çubukçu, ''Çok iyiyim, hasta birine benziyor muyum? Gayet iyiyim'' diye konuştu. ''Hapşırdınız...'' denilmesi üzerine de Çubukçu, ''İçerisi çok havasızdı. Bazen havasız ortamlarda... Çok da uzun bir konuşma yaptığım için, hapşırdım, o kadar yani...'' dedi.

Bir başka gazetecinin, ''bir ilaç aldınız'' demesi üzerine Çubukçu, bunun nefes açıcı bir şeker olduğunu belirterek, ''Her şey çok kötüye yorumlanıyor ama iyiyim, çok iyiyim gerçekten. Öyle hasta falan da gözükmüyorum herhalde değil mi?'' diye konuştu.

-''ÇOCUKLARI ZORLA AŞILAMAYACAĞIZ''-

Hukuken hiç kimsenin tedaviye zorlanamayacağını ifade eden Çubukçu, ''Bırakın aşı olmayı hap yutturamazsınız'' dedi. Nimet Çubukçu, şunları kaydetti:

''Bu kampanyanın kamuoyunda zorlayıcı bir unsur gibi, okullarda bu aşı zorla uygulanacakmış gibi bir algı oluşmuştu. Kampanyanın boyutu ile ilgili bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Tabii ki isteyen yaptırır, istemeyen yaptırmaz. İnsanların kendi sağlıkları ile ilgili oluşabilecek her türlü tedaviyi kabul edip etmeme gibi bir hakları var. Bu, en basit tanımıyla hasta haklarıdır. İster yaptırır, ister yaptırmaz. Başbakanımız bu konuyu vurguladı ve çok doğru bir vurgulama... Biz de o yüzden aşı uygulamasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığımızın hazırladığı, aşının olumsuz ve olumlu yanlarını da yani yan etkilerini de içeren bir uyarı, form ile birlikte, 'çocuğuma aşı uygulamasını uygun buluyorum veya bulmuyorum' şıklarının işaretlenebileceği bir seçme hakkı tanıyoruz. Çünkü bir çocuğun sağlığı ile ilgili en doğru kararı ailesinin verebileceğini düşünüyoruz. Devlet olarak çocukları zorla aşılayacak gibi bir pozisyonumuz yok.''

Editör: TE Bilisim