Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Tepebaşı Yıldız Camii’nde bulunan Karayolları Bilgi Evi ve Kadın Sanat Merkezi’nin açılışı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılışta bilgi evi öğrencilerinden oluşan grubun mini bir konseri gerçekleştirildi. Ayrıca açılış töreni boyunca çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi.

Başkan Usta, resim kursu öğrencilerinin atölye çalışması alanına uğradı ve öğrenciler Usta’ya ebru yapımını gösterdi.

KARAYOLLARINDA HANIMLAR SANAT MERKEZİNE KAVUŞTU

Açılışı yapılan Karayolları Bilgi Evi ve Kadın Sanat Merkezi’nin Bilgi Evi bünyesinde 9-14 yaş aralığındaki öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Kuran-ı Kerim, Sahabe Hayatı, Resim, Keman, Gitar, Tiyatro, Ebru, Drama, Bilgisayar, Değerler Eğitimi alanında eğitim verilmekte olup Kadın Sanat Merkezi’nde ise Çeyiz ürünleri hazırlama, Özel Gün ve Nikâh şekeri hazırlama, Giyim, Dantel Anglez, İğne Oyası, Tezhip, Porselen Boyama, Terayyum, Folyo, Suni Çiçek Yapımı, Takı Tasarım, Okuma Yazma, Kuran-ı Kerim (Elif Ba), Kuran-ı Kerim (Tecvidli), Yabancılara Türkçe Eğitimi, Diksiyon, İş Hayatında İletişim, Sosyal Hayatta İletişim, Liderlik Eğitimi, Drama, Amigurumi, Aile ve Tüketici Bilimi alanlarında eğitim verilecek.

“ÇOCUKLAR BİLGİ EVLERİNDE İHTİYAÇ DUYDUKLARI ALANLARDA DESTEKLENİYOR”

Çocuklarla birlikte atölye çalışmasına katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Eğitim ve öğretimin dışında sosyal, sanatsal ve sportif alanda ihtiyaçları desteklemek amaçlı çocuklarla birlikte oluyoruz. Bugün burada ilk kez resim yapmaya başlayan çocukların yaptığı resimler sergileniyor. Onlarla beraber resim yapmaya çalışıyoruz. Eğitim çocuklar için elbette olmazsa olmaz. Bunun yanında onların sosyal hayatlarını etkileyen hatta motivasyonlarına olumlu katkı sağlayan bu tür faaliyetlerin olması kuşkusuz çocukların hayalleri. Çocuklar, bilgi evlerinde ihtiyaç duydukları ve yeteneklerine göre alanlarda destekleniyor” dedi.

Editör: TE Bilisim