İlk yazım ile hepinize merhaba demek istiyorum merhaba,

Sözlerime bana www.istanbultimes.com.tr de yazı yazma fırsatı veren üsatdımız Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner ağabeyime teşekkür ederek başlamak isterim.

İstanbul Times ailesinin gönüllü bir ferdi olarak  burada fikirlerimiz ve düşüncelerimi size aktarmaya gayret edeceğim.

İşte ilk makalem ....

Fiziki Güç Beyin Gücüne Mahkumdur Çağlar boyunca hemen hemen tüm toplumlarda fiziki güce (kaba güç) karşı bir hayranlık olmuşmuş ve bundan dolayı nice insanlar yüceltilip kahramanlaştırılarak heykelleri dikilmiştir.

Peki, fiziki güç nedir? Fizik güç, toplumsal olarak erkeğe atfedilmiş, üstün görülen, kadınların erkeklere göre geride kalmasına yapılan açıklamalarda en üst sıralarda bulunan, erkeklerin sahip olmaktan gurur ve onur duydukları özelliktir.

Fiziki güç gerçek anlamda ne işe yarar? Fiziki güç, geçmişten günümüze dek esas olarak yapı inşa etme ve kadını zapturapt altına almaktan öteye geçmemiştir. Oysa ki fiziki gücün belirli bir süresi vardır ve bir ömür boyu sürdürülebilir değildir.

Bu güne dek sırtını fiziki güce dayatan hiçbir toplum, beyin gücü karşısında kendi varlığını uzun bir süre sürdürememiştir. Beyin gücü nedir ve ne işe yarar?

Beyin gücü yaratıcılık ve olumlu işlerde kullanılan insanların sahip olduğu özellikleridir.

Beyin gücü fiziki güçten kat ve kat daha üstündür ve kullanım süresi ölüme de sürdürülebilir.

Bugün Eğer uçaklar havada, gemiler denizlerde ve trenler demirlerin üzerinde gidebiliyorsa hiç kuşkusuz bunlar tamamıyla beyin gücü sayesinde gerçekleştirile bilinmiştir.

İnsan gücüne ( fiziki güç ) dayalı başarılar oldukça kısıtlıdır. Onlarca insanın gücüyle yapılabilecek işler, beyin gücü sayesinde geliştirilen teknoloji ve tekniklerle akla ve hayale sığmayan devasa yapılar, çok rahatlıkla ve kısa bir süre zarfında tek bir tuşla inşa edilinebilinir bir hâle gelinmiştir.

Hiçbir fiziki gücün gerçekleştiremeyeceği iletişim olanağını, beyin gücü sayesinde, dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna saniyeler içinde görüşebilme imkanına sahip olunabilmiştir.

Fiziki güce sahip olan toplumlar, ancak ve ancak Babil kuleleri ve Mısır piramitlerinin inşa ederlerken; beyin gücüne dayalı toplumlar, günümüzde Marsa dek ulaşabilme imkanına bile sahip olabilmişlerdir. İnsanı insan yapan, fiziki güç değil, beyin gücüdür. Fiziki güç tüm canlıların ortak özelliği iken, beyin gücü insana özgü ve tüm güçlerin en üstünüdür.

İstanbul Times / Remzi Tayuzak