Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in Fikir Projesi olan ‘ZERRE’ Sergisi Yerebatan Sarnıcı’nda vatandaşların ziyaretine açılıyor…

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı işbirliğinde düzenlenen “Yeditepe Bienali” Türkiye’nin ve Dünyanın İlk Klasik Sanatlar Bianeli olarak sanatseverlerle buluşuyor.

Fatih’te Tarihi Eser mekanlar içerisinde yer alan sergi salonlarının açılışları ard arda devam ediyor. Bienal’e katılan 600’ün üzerinde sanatçının 3 bine yakın eserin yer aldığı sanat eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

‘ZERRE’ Sergisi…

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in fikir projesi olan ‘ZERRE’ sanatçıların elinde somut eserlere dönüştü. Suyun içerisinde yaşayan mikro dünyanın mücevherleri, okyanusların çimenleri olarak adlandırılan, cam görünümlü canlılar olarak da bilinen ve her biri diğerinden farklı 16 milyon Alg türünden küçük bir kısmı sanatçıların elinde somut sanata dönüştürüldü. 26 Nisan Perşembe günü Yerebatan Sarnıcı’nda ‘ZERRE’ tezhip, hat, seramik, miğfer, oyun hamuru, ebru ve heykel esrelerden oluşacak serginin açılışı gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim