Başkan İbrahim Biter birleştirici ve bütünleştirici bir açılış konuşması yaptı

Sunuculuğunu Ak Parti Zeytinburnu İlçe yönetim kurulu üyesi ve Mardinliler Derneği Başkan vekili Av.Mehmet Tunç’un yaptığı Akil İnsanlar buluşmasına 300 den fazla önde gelen Mardinli STK başkanı ve iş adamı katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin

Gecenin ikram sponsoru çok yakın bir gelecekte Ahmet Fuat Bodur’dan boşalacak olan Bahçelievler Mardinliler Dernek başkanı iş adamı Nedim Kaya da kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Başkan Biter Mardin demek çok dil, çok din ve hoşgörü demektir dedi

Genel başkan Biter “Mardin demek hoşgörü demektir. Sizi 6 dilde selamlayarak konuşmama başlayım dedi. Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice, Ermenice ve İngilizce olmak katılımcılara hoşgeldiniz dedi. Biter İstanbul’da 600 bin Mardinli var ama temsilde adalet eksikliği olduğu için 39 ilçede tek Mardinli bir Belediye başkanımız yok. Ama başka vilayetimizden İstanbul’un ilçelerinde 7 / 8 tane belediye başkanı var. Bu durum bizi zaman zaman üzüyor dedi. Bir iki tane de Mardinli Belediye başkanı olursa fena olmaz dedi. Biter Mardin de ki kardeşlik, höşgörü ve birlikte yaşam felsefesini bütün Türkiye de uyguladığımız zaman sorun kalmaz” dedi.

Ak Parti Fatih ilçe başkanı Ahmet Hamdi Görk, Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir 16 Nisan’da evet demeleri için Mardin’ lilere bilgi sundular.

Sunucu Mehmet Tunç’un Dr.Selim Temurci Mardinin eniştesidir anonsu ile başkanı sahneye davet etti

Ak Parti İstanbul İl başkanı Dr.Selim Temurci 300 den fazla seçkin davetlinin katıldığı yemekli toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Temurci “Ak Parti’nin 15 yıllık iktidar sürecinde kurucu genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın maruz kalmadığı sıkıntı ve ızdırap bırakmadılar. Yapılmak istenen suikastler’i saysak saatlerce konuşmak gerek. Ak Partiye kadar ülkenin kaderi dışarıda belirleniyordu. Tanzimat fermanı başta olmak üzere ülkemizi yakından alakadar eden bir çok önemli konu ile alakalı kararı hep egemen güçler deklare etmiş bizim idarecilerimizde uygulamaya koymuşlar. 94 yıllık geçmişimizde ilk kez sayın Erdoğan One Minut dedi. İlk kez Birleşmiş Milletlerdeki haksız uygulamaları kast ederek kast ederek dünya beşten büyüktür dedi. Bu sözlerden rahatsız olan önemli devletler daha önce ülkemize karşı eylemlerini gizli yaparken son yıllarda açıkça sahnelere inerek yapılan yatırımlardan dolayı rahatsız olduklarımı eylemleri ile ortaya koydular.

Son aylarda ülkemize karşı Avrupa ülkeleri tarafından yapılan haksızlıklara hangi vatandaşımız rıza gösterir ? Eskilere gitmeye gerek gerek yok çok partili döneme geçtiğimiz 1946 dan bugüne kadar her 7.5 yılda bir darbe olmuş. Demek ki bu sistem iyi değil diyen Temurci Ak Parti idarecileri kendilerini değil ülkeyi düşünüyorlar dedi.

Kendisinin sosyoloğ olduğunu ifade eden Temurci Türkiye Cumhuriyetinin son 50 yılının örnekler vererek özetleyerek katılımcıların neden evet demeleri konusunda bilgi sahibi yaptı.

Programın sonunca Mardin Fed başkanı iş adamı İbrahim Biter Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr.Selim Temurci’ye üzerinde Arapça yazıların olduğu çini bir tabak hediye etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim