Fatih Belediyesi, Ramazan ayı içerisinde anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Kanuni Sultan Süleyman döneminde yeniçeri askerlerine iltifat niteliğinde olan “Baklava Alayı” Topkapı Sarayı’ndan başlayarak Sultanahmet meydanında yeniden canlandırıldı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program kapsamında Topkapı Sarayı kapısından Mehteran eşliğinde çıkan Yeniçeriler ellerinde baklava tepsileriyle Sultanahmet Meydanı’na kadar yürüdü. Baklava Alayı yol boyunca vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ve coşkuyla izlendi. Sultanahmet Meydanı’nda mehteran takımı izleyenlere mini bir konser verdi. Programda vatandaşlara 20 bin dilim baklava dağıtıldı.

Kaya, “Türkiye’nin onurunu dimdik bir şekilde ayakta tutan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sizlerle birlikte yeni sistemin ilk başkanı yapmak istiyoruz”

Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaklaşan seçimle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemin ilk başkanı yapmak istediklerini belirterek, “Sizler önceki seçim olan 16 Nisan’da ‘ Evet’ dediniz neye evet dediniz? Yeni ve güçlü bir sistem için evet dediniz. Şimdi 24 Haziran’da Türkiye’yi yeni sistemle buluşturuyoruz. Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı’nı sizlerle birlikte seçeceğiz. 16 yıldır İktidarlığımız döneminde bu millete hizmet eden, gecesini gündüzüne katan, bu milletin bağrından çıkmış, bu milletin evladı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sizlerin vereceği destekle başkan yapacağız.” dedi.”

Suver, “Uzun yıllar süren bu geleneği yeniden canlandırdık”

Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, “ İstanbul’da uzun zaman süren bu gelenek Yeniçeri Ocağı’nın kapatılmasıyla son bulmuştu. Bizler 2015 yılından sonra İstanbul’un bu kültürünü yeniden ele aldık. Yeniden İstanbullularla ve İstanbul’a ziyarete gelenlerle yaşamaya başladık. Bugün tarihe, kültüre böylesine bir dönüş gerçekleştirdik. Kültür ki hepinizin bildiği gibi bizi biz yapan değerleri taşıyan milletin ana ögesidir. Bu öge ramazan gibi kutsal ayımızla birleşerek daha anlamlı hale gelerek bizleri birbirine bağlayan güçlerden, değerlerden biri oluyor. Bu bakımdan mutluyuz ve bu baklava alayına iltifatınızdan, gelişinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum ve kutluyorum“ şeklinde konuştu. 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin önemine değinen Başkan Hasan Suver, vatandaşların seçimde en doğru kararı vereceklerine inandığını belirtti.

Editör: TE Bilisim