Trabzon’da yapılan Türkiye Yıldızlar Dağ Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri’nde Türkiye Şampiyonu olan Tuğçe, milli takıma seçilerek ilk kez ay yıldızlı formayı giymeye hak kazandı. Milli takımla birlikte 24 Ağustos’ta İtalya’da yapılan Yıldızlar Dünya Dağ Şampiyonası’na katılan genç yetenek, genel klasmanda 4. olurken milli takımımız ise 2.’lik derecesiyle büyük bir başarıya imza attı.

MİLLİ FORMAYI GİYİNCE ÇOK HEYECANLANDIM”

İlk kez milli formayı giydiği için çok heyecanlandığını belirten Özkan, “Dört senedir çok sıkı bir şekilde çalıştığım için milli formayı hak ettiğimi düşünüyorum. Formayı giyince üstümden çıkarasım gelmedi, çok güzel bir duyguydu. Yarış öncesi ilk başlarda stresliydim ama sonrasında kendime güvenim geldi. Genel klasmanda 1. olmayı bekliyordum ama acele ettiğimden mi yoksa, heyecanımdan dolayı mı bilmiyorum 4. oldum” dedi.

ÜLKEMİ BİR KEZ DAHA TEMSİL ETME ONURUNU YAŞAMAK İSTİYORUM”

Şu sıralar 21 Eylül tarihinde Kocaeli’nde yapılacak olan milli takım seçmelerine sıkı bir şekilde hazırlanan Tuğçe Özkan’ın hedefi, milli formayı tekrar sırtına geçirip Arjantin’de yapılacak olan Gençler Dünya Şampiyonası’nda ülkesini temsil etme onurunu bir kez daha yaşamak. Bunun için çok sıkı bir şekilde çalıştığını söyleyen altın kız, sözlerine şöyle devam ediyor: “Sabah ve akşam olmak üzere antrenörümüz Fethi Kaya ile birlikte çift idman yapıyoruz. Dayanıklılığı ve hızı artırıcı antrenmanlarımız oluyor. Bu sefer benden büyüklerle yarışacağım için işim daha zor. İnşallah dereceye girip bir kez daha milli formayı giyerek ülkemi başarıyla temsil edebilirim.”

EN BÜYÜK HEDEFİM OLİMPİYATLAR VE DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI

Dört yıldır pistlerde fırtına gibi esen, başarılarıyla Eyüpsulta’ın gururu olan Tuğçe Özkan’ın 100’ün üzerinde madalyası var. 87 kez 1.’lik kürsüsüne çıkan Tuğçe’nin en büyük hedefi ise 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan olimpiyatlara ve Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılabilmek.

ANTRENÖR FETHİ KAYA “TUĞÇE ÇOK DİSİPLİNLİ VE AZİMLİ BİR SPORCU”

Tuğçe’nin başarısında büyük pay sahibi olan Eyüpspor Atletizm Takımı Antrenörü Fethi Kaya, Tuğçe’nin gelecek vaat eden bir yetenek olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullanıyor: “Tuğçe çok disiplinli, azimli, ilk başladığı günden beri entrenmanlarına eksiksiz gelen, aynı zamanda çok yetenekli bir sporcu. Bu günlere çok çalışarak geldi. Tuğçe’nin önümüzdeki yıllarda çok daha büyük başarılar kazanacağına inanıyorum.”

Editör: TE Bilisim