Düzenlenen etkinliğe Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Uysal, ilçede yaşayan engelli bireyler ve aileleri katıldı. Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ESER’li öğrenciler, hem hazırladıkları gösterileri sergiledi hem de aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi.

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZLA İLGİLİ BİRÇOK PROJEMİZ VAR”

Etkinlikte yaptığı konuşmada özel çocuklarla ilgili birçok projeleri olduğunu vurgulayan Başkan Deniz Köken şunları söyledi: “Bu çocuklarımızla ilgili özel spor kompleksleri projemiz var. Ayrıca ailelerin de çocuklarını bırakabilmeleri için yeni bir merkez oluşturacağız. Bu konu hakkında her şey söylenebilir ama çileyi çeken sizlersiniz. Biz de sizin çektiğiniz sıkıntılara bir nebze olsun ortak olmak istiyoruz.”

HER ŞEY ONLARLA GÜZEL OLUYOR”

Ayrıca özel çocukların gününü kutlayan Başkan Deniz Köken şöyle devam etti: “Bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama adı öyle konmuş. Aslında dünya güzellerinin en güzel günü bugün. Biz bu akşam onlarla beraber olduk. Hem yapmış olduğumuz çalışmaları anlattık hem de bundan sonra yapacaklarımızı anlattık. Daha güzel ve ailelerin huzur içinde olduğu bir engelli yılı diliyorum. Her şey onlarla güzel oluyor. İnşallah daha da güzel olacak.”

ÖNYARGILARIMIZ BİR ENGELDİR VE BUNU YIKMAK GEREKİYOR”

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ise her türlü engeli aşmanın mümkün olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu: “Dünyada tanıdığım çok değerli insanlar var, bunların büyük bir kısmını engelli kardeşlerim oluşturuyor. Engelleri aşmak mümkün, çünkü kolları olmayan genç kızımız milli sporcu olarak yüzme dalında şampiyon olabiliyor, Down sendromlu sporcu kardeşimiz judoda şampiyon olabiliyor. Bir engel var ki onu da bizim aşmamız gerekiyor. Bizim engelli kardeşlerimizi gördüğümüzde geçmiş olsun demek yerine seninle arkadaş olmak istiyorum dememiz gerekiyor. Bizim engelli bir kardeşimizin matematik profesörü olabileceğini de bilmemiz gerekiyor. Bizim önyargılarımız bir engeldir ve bunu yıkmak gerekiyor. Ben de bu vesileyle bu güzel toplantıyı hazırlayan Belediye Başkanımız ve belediye yetkililerimize teşekkür ediyorum.”

Gecenin sonunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken geceye katılan sanatçı Şükriye Tutkun’a çiçek ve hediye takdim etti. Başkan Köken daha sonra geceye katılan vatandaşlarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim