Başkan Remzi Aydın, Haraçina Belediyesine, Türk Kızılayı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle 2 TIR dolusu eğitim ve sosyal destek malzemesi gönderdi.


Malzemeleri taşıyan TIR'lar, Alibeyköy Spor Kompleksi'nde düzenlenen törenle uğurlandı.

Törene AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Ayşe Böhürler, Eyüpsultan'da bulunan Balkan derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


“EVLAD-I FATİHAN YÜREĞİMİZİN BİR PARÇASIDIR”


Başkan Remzi Aydın törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;


“Burada küçük, mütevazi ama çok anlamlı bir tören yapıyoruz. Tören, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Eyüpsultan Belediyemizin, bütün belediyelerimizin ve kurumlarımızın, gönül coğrafyamıza, Balkanlara nasıl baktığının bir göstergesi.

Evlad-ı Fatihan bizim yüreğimizin, gönül coğrafmızın bir parçasıdır. Her fırsatta, her noktada, her iklimde bunun gereği yerine getiriliyor. Özellikle Eyüpsultan Belediyesi son dört yılda Balkanlar konusunda önemli ataklar yapan bir belediye”

“HER SENE 100 CİVARINDA ÖĞRENCİYİ BALKANLARA GÖNDERİYORUZ”


Konuşmasında Eyüpsultan'dan her sene 100 civarında lise öğrencisini Balkan gezisine gönderdiklerinden bahseden Başkan Remzi Aydın sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu sene de inşallah 13 Temmuz'da 113 evladımızı gönderiyoruz. İstiyoruz ki gönül coğrafyamızla anavatanımız daha yakınlaşsın, gençlerimiz oraları daha çok tanısın, birbirimizi daha iyi tanıyalım, sevelim, sahiplenelim. Bu günkü çalışmamız da bu çalışmaların en küçük halkalarından bir tanesi”

“ÇOCUKLAR OKUMAK İSTİYORLAR DEFTERLERİ YOK, KİTAPLARI YOK, SIRALARI YOK”

“Ramazan'da Makedonya'ya gittiğimizde Haraçina Belediyesini ziyaret ettik. Haraçina Belediyesi tamamen Müslüman Arnavut kardeşlerimizin yaşadığı, nüfusu 20 bin civarında olan Üsküp'ün bir banliyo beldesi.


Maalesef insanların ötelendiği, altyapısı olmayan, çok zor şartlarda yaşam sürülen bir yer. Son gidişimizde Belediye Başkanımızla görüştüğümüzde çok acil ihtiyaçlarının olduğu gördük ve onları yerine getirdik. Çocuklar okumak istiyorlar defterleri yok, kitapları yok, sıraları yok.

Beldenin okullarında adeta dört duvarın dışında hiçbir şey yok. Bunları halletmemiz lazım dedik ve Türkiye'ye döndüğümüzde ilgili yerlerle irtibata geçtik. Bu beldedeki ilköğretim çağındaki çocuklarımızın okullardaki tüm donanımlarını sağlayacak malzemeleri tedarik ettik.

Bize cenaze konusunda bir önemli eksikliğin bulunduğunu, cenazelerini taşımak için araçlarının bulunmadığını söylediler. Türkiye Belediyeler Birliğinden bir de cenaze aracı tedarik ettik.

Bu kardeşlik köprülerimizin, gönül köprülerimizin ufak bir tezahürü. İnşallah bu süreç devam edecek. Bu çalışmalar sizlerin destekleri, dualarıyla olacak”


BAŞKAN REMZİ AYDIN'A TEŞEKKÜR

Törende Eyüpsultan Üsküp Brezalılar Dernek Başkanı Fahri Badem ile Başkan Yardımcısı Kani Yıldız, bir ayağı har zaman Balkanlarda olan ve her fırsatta Evlad-ı Fatihan'ın yanında durarak destek olan Başkan Remzi Aydın'a teşekkür ettiler.


Tören sonunda, içlerinde 400 adet öğrenci masası ve oturak, 20 adet yazı tahtası, 20 adet öğretmen dolabı, 16 adet öğretmen kürsüsü, 16 adet tekli öğrenci masası, 43 adet plastik okul öncesi öğrenci sandalyesi bulunan 2 TIR ile 1 adet cenaze aracı Haraçina'ya doğru yola çıktı.

Malzeme yüklü TIR'lar Türk Kızılayı ve Türkiye Belediyeler Birliği destekleriyle Hariçana'ya ulaştırılacak.

Bu arada Eyüpsultan Belediyesi daha önce de 2016 yılında bölgede yaşanan sel felaketinin ardından Haraçina'ya yardım elini uzatmış, zor günlerinde Evlad-ı Fatihan'ın yanında olmuştu.

Editör: TE Bilisim