Osmanlı Padişahlarından Sultan II. Abdülhamid döneminde “Reşadiye Numune Mektebi” olarak 1911–1912 yılları arasında eğitim-öğretim hayatına başlayan, Eyüp Anadolu Lisesi bünyesinde yeni yapılan Çok Amaçlı Toplantı Salonu, Proje Ofisi ve okulun ilk müdürü olan Mekki Bey adına oluşturulan, “Mekki Bey Sergi Salonu”nun açılışı yapıldı.

Düzenlenen açılış törenine Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü, 1690-1981yılları arasında okulda öğretmenlik ve müdürlük yapmış olan 94 yaşındaki Ali Rıza Uslu, öğretmenler, okula bağışta bulunan hayırseverler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Abdullah Dölek ve 94 yaşındaki Ali Rıza Uslu ile protokol üyelerinin Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nun açılışını yapması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sürdü.

İKİ CUMHURBAŞKANI MEZUN OLDU

Eyüp Anadolu Lisesi Müdürü Selam Karataş, açılışta yaptığı konuşmada, okulun Milli Mücadele yıllarında önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.

Karataş, iki Cumhurbaşkanının okullarından mezun olduğunu belirterek, bunlardan birinin 6. Cumhurbaşkanı Fahri Sabit Korutürk, ikincisinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlattı.

GÖREVLERİMİZİ CİDDİYETLE YERİNE GETİRMELİYİZ

Eyüpsultan Kaymakam Abdullah Dölek ise yaptığı konuşmada, köklü bir tarihi olan Eyüp Anadolu Lisesi’nin başarısından söz ederek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, milli ve manevi değerlere bağlı, ilimde ve bilimde yetiştirilmesi konusunda hepimize önemli görevler düşüyor. Bu görevlerimizin farkında olarak, büyük bir ciddiyet ve disiplin içerisinde çalışmalıyız” dedi.

GÜÇLÜ ÜLKE GÜÇLÜ AİLE İLE MÜMKÜNDÜR

Kaymakam Dölek, son yıllarda hızla artan teknoloji bağımlılığına işaret ederek, “Toplumun temelini oluşturan aile bireylerinden anne ve babalar, çocuklarıyla daha yakından ilgilenmelidir. Özellikle, hayatımızın neredeyse tüm zamanlarını esir altına almış olan televizyon ve internet ortamlarından kurtulmamız gerekiyor. Güçlü bir toplum, ancak güçlü bir aileyle mümkündür. Bu sebepledir ki, gözümüzün nuru olan evlatlarımız ile bağlarımızı koparmamamız gerekmektedir” diye konuştu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Konuşmaların ardından, okulun tarihsel sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminde dönemin okul müdürü Mekki Bey’in Milli Mücadele yıllarındaki çalışmaları salonu dolduranları duygulandırdı.

HAYIRSEVERLERE PLAKET VERİLDİ

Kaymakam Abdullah Dölek, Çok Amaçlı Toplantı Salonu, Proje Ofisi ve Mekki Bey Sergi Salonu’nun yapılmasında emeği geçen hayırseverlere plaket vererek, teşekkür etti.

GENÇKEN YAKIŞIKLIYMIŞIM

Okuldaki tüm açılışlara katılarak, sempatik ve esprili tavırlarıyla davetlilerin ilgi odağı olan 94 yaşındaki Eyüp Anadolu Lisesi eski müdürü Ali Rıza Uslu, Mekki Bey Sergi Salonu’nda bulunan fotoğrafını görünce, duygulandı ve “Gençken yakışıklıymışım” dedi.

Yoğun bir program ile gerçekleşen açılış töreni, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim