Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Sibel Güllüçayır, Küçükçekmece Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Filiz Aktaş ve çok sayıda dinleyici katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Programa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, ''Hepimiz kadınız ve biz eğer sağlıklı olursak, ailemize sahip çıkabiliriz ve çocuklarımıza güzel bir gelecek verebiliriz'' dedi.

''MEME KANSERİNDE EN ÖNEMLİ TEDAVİ ERKEN TANI''

Meme kanseri tedavilerinde en önemli faktörün erken tanı olduğunu vurgulayan Op.Dr.Cem Yılmaz, ''Kendi bedenindeki değişimlere hakim olan bir kadın, vakit kaybetmeden doktora başvurarak, ilaç tedavilerinden, büyük cerrahi müdahalelerinden ve tedavinin getirebileceği olumsuz etkilerden arınabiliyor. Bunun da yolu düzenli aylık muayene ve aksi belirtilmediği takdirde yılda bir kez meme hastalıkları konusunda uzman bir doktor tarafından muayeneden geçiyor'' diye anlattı.

MEME KANSERİNDE FARKINDALIĞIN ÖNEMİ

Meme kanserinde farkındalığın önemini anlatan Yılmaz, ''Kadının yapması gereken birinci iş meme kanserinin farkında olmasıdır ve farkındalık gerçekten önemlidir. 40 yaşından itibaren düzenli olarak her yıl mammografi yaptırılması gerektiğinin bilinmesi meme kanserinde erken teşhis için en güzel adım oluyor'' diyerek farkındalığın önemine dikkat çekti.

''MAMMOGRAFİ ÇEKTİRİN"

Yeryüzünde en güçlü varlığın kadın olduğunu dile getiren Yılmaz, ''Meme annenin en kutsal varlığıdır ve şefkatle besleyendir anne. Sizlerin çabası çok önemlidir. Türk doktorlarına güveneceksiniz ve gidip Mammografinizi çektireceksiniz'' diye konuştu.
Program sonunda ise Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcısı Sibel Güllüçayır, Op.Dr.Cem Yılmaz'a çiçek takdim etti. Ayrıca Avrupa Şafak Hastanesi ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliği ile ücretsiz meme check-up (Muayene+Mammografi) kartları katılımcılara dağıtıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 
Editör: TE Bilisim