Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Esenyurt İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma 3 kategoride yapıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe bir konuşma yaptı. Alatepe, yarışmanın kendisi mutlu ettiğini belirterek ödül alan öğrencileri tebrik etti. Alatepe,  Kuran’ı Kerim’in önemine değindi. Törende daha sonra Alatepe yarışmada ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini ve hediyelerini  verdi. Lise kategorisinde Mücahit Kına birinci olurken, Metin Salih Sehre ikinci, Garip turan da 3. Oldu. İlköğretim kız ve erkek öğrenciler kategorilerinde de ilk 3’e giren öğrenciler ödüllendirildi.

Aşılar, çocuklar hastalıklara yakalanmadan hastalığı geçirmiş gibi bağışıklık kazandırmakta, her yıl Nisan ayının son haftası Dünya Sağlık Örgütü ve birlikte çalışan tüm kurumlar tarafından Dünya Aşı Haftası olarak tanınmaktadır.

“Aşılarla Yılda Yaklaşık 3 Milyon Ölüm Engelleniyor”

“Tıp tarihindeki en büyük buluşlardan biri olan aşı ile yılda yaklaşık 3 milyon ölüm engellenebilmektedir. Ülkemizde yapılan aşılar sayesinde önceden sık karşılaştığımız, ölümcül sonuçları olabilen difteri (kuşpalazı), tetanos, hepatit B, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, zatürre, menenjit, çocuk felci,rahim ağzı kanseri, rota virus kaynaklı ishale karşı koruma sağlanabilmektedir” diyen Dr. Öğr. Üyesi Öykü Özbörü Aşkan,

Editör: TE Bilisim