Esenyurt Belediyesi, sağlıklı ve hareketli yaşama dikkat çekmek ve vatandaşları spora teşvik etmek için sağlık yürüyüşü düzenledi.Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli başta olmak üzere ilçe protokolü, Paralimpik okçuluk branşında 2018 Avrupa şampiyonu Bahattin Hekimoğlu, farklı branşlardan milli sporcular, sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar ve Esenyurtlu vatandaşlar ve çok sayıda engelli de katıldı. Esenyurt kaymakamlık eski binasının önünden başlayıp Esenyurt Belediyesi önünde son bulan yürüyüşe 10 binin üzerinde kişi katılırken topluluğa Büyükşehir Bando ekibi ile halk oyunları ekibi eşlik etti. Toplam 2,2 kilometrelik bir mesafeyi kat eden vatandaşlar sağlık için yürüyüş mesajı verdi. Yürüyüşe katılım için kayıt olan her vatandaşa tişört hediye edilirken, noter huzurunda yapılan çekilişle de 500 kişiye tablet, bisiklet, ücretsiz sağlık taraması, eşofman takımı, spor çantası, saat, futbol topu hediye edildi. Çekilişte hediye kazananların hediyeleri evlerine gönderildi. Yürüyüş sonrası ise belediyenin önünde çevre ve sağlık kuruluşlarının stantları kuruldu. Vatandaşlar bir yandan yazdan kalma son günlerde eğlenceli bir yürüyüşe katılmanın keyfini yaşarken, diğer yandan da sağlık için yürüyüş konusunda bilinçlendi. Programda ayrıca yürüyüşe katkılarından dolayı Esenyurt’ta bulunan hastanelere plaket takdim edildi.

Hareket halinde olacağız

Bitiş noktasında yürüyüşe katılan vatandaşlara hitap eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt’ta iyi şeyler olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, “Sağlığın önemine dikkat çektiğimiz bu platformda bizlerle beraber oldunuz. Hediyelerinizi belediyemizin araçlarıyla evinize kadar getireceğiz. Lütfen azımızı çok bilin ama adaletli olduğumuzu da bilin, istiyoruz ki bugünden bir hatıra kalsın. İçerisine adım sayarlar da koyduk. İstiyoruz ki insanlar her gün ne kadar adım attıklarını bilsinler. Biz bu etkinlikleri yapacağız. İnşallah bir ucu Esenkent’ten başlayıp belediye meydanına gelecek kadar kalabalıklarla yapacağız. Maratonsa maraton, Esenyurt’un her tarafını birlikte gezeceğiz, hareket halinde olacağız. Sizlerle beraber güçlü bir Esenyurt’u her yerde anlatacağız” dedi. Başkan Alatepe, bu etkinliği yapacak ortamın en büyük sağlayıcısı Mehmetçik’e de selam gönderirken, “Allah onarlın ayağını taşa değdirmesin. Allah ordumuzu muzaffer etsin. Mehmetçiği selam ve saygı ile selamlıyoruz. Şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyoruz. 100 metre ileride bir savaşta orada veriliyor. Kan savaşı. Kızılay’ımızın aracı orada. Sizler kan verirseniz insanlar ayakta kalabiliyor. Ne olur kan verin. Ben 25 yıldır kan veriyorum kendimi daha sıhhatli hissediyorum. Ne olur onlara yardımcı olalım” diye konuştu.

Yeni protez bacaklarıyla yürüyüşe katıldı

Çocukken geçirdiği kazada iki bacağını kaybeden ve Esenyurt Belediyesi’nin yardımıyla protez bacaklara kavuşan Canan Kılıç da yürüyüşe katıldı. Yeni protez bacakları ile ilk defa yürüyen Canan Kılıç’da bir süre Başkan Alatepe de eşlik etti. Kılıç, 9 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu iki ayağını kaybettiğini bildirerek, “Protez ayaklara kavuşmak için gittiğim protezciler beni dolandırdı. Çok sıkıntılı günler geçirdim. Esenyurt Belediyesi bana el uzattı. Yaptığı yardımlarla modern protez ayaklara kavuştum. Çok mutluyum. Artık yürüyebiliyorum. Bu yürüyüşe de katılmaktan çok mutluyum. Başkan Alatepe ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum“ dedi.

Editör: TE Bilisim