“Onlar da seçme hakkını kullanıyorlar” diyen Başkan Bozkurt, meclisi takip eden Yazı işleri Müdürlüğü’nün kadın personellerine de birer gül verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner  

Esenyurt Belediyesi’nin Aralık ayı ikinci meclis toplantısı, 5 Aralık Perşembe günü gerçekleşti. Meclisi yöneten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, kadınların seçme ve seçilme hakkı kazandıkları 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle, kadın meclis üyeleri ile meclisi takip eden Yazı işleri Müdürlüğü’nün kadın personellerine gül hediye etti. Kendisi de mühendis olan Başkan Bozkurt, mühendislerin 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü’nü de kutladı.

‘ATATÜRK’E BUGÜNÜ BİZE BIRAKTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara 85 yıl önce tanınan seçme ve seçilme hakkının önemine dikkat çeken Başkan Bozkurt, “Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü. Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkı kazandıkları bu günü kutluyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e bugünü bize bıraktığı için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bugün Dünya Mühendisler Günü, ben de bir mühendisim ve mühendis arkadaşlarımın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

ARSA TAHSİSİNİN İPTAL TALEBİ YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

16 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Yeşilköy 2001 Vakfı’na tahsis edilen 25 dönüm araziyle ilgili tahsis iptalini öngören Başkanlık Teklifi, Hukuk-Eğitim ve İmar komisyonlarının hazırladıkları raporda imza eksikliği olması nedeniyle yeniden komisyona gönderildi. Esenyurt Yunus Emre Mahallesi’nde 344 adada bulunan yeşil alanın, 285. sokağa cepheli alan üzerine Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binası yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı’na (Emniyet Genel Müdürlüğü’ne) tahsis edilmesine ilişkin Plan-Bütçe, Hukuk ve İmar komisyonlarının ortak raporu oy birliğiyle kabul edilirken, Bağlarçeşme Mahallesi isminin Merkez Mahallesi olarak değiştirilmesine ilişkin madde, komisyon raporunun hazır olmaması nedeniyle bir sonraki mecliste görüşülmek üzere yeniden komisyona sevk edildi.

Meclis oturumu 6 Ocak 2020 Pazartesi günü toplanmak sona erdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim