Bodur, MARMARADER Teşkilat Başkanı Hakan Alkan, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Allas ile birlikte Esenler Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Ramazan Etkinlikleri Meydanı’nda stant açan Esenler Mardinliler Derneği’ni ziyaret etti. Burada Esenler Mardinliler Derneği Başkanı Av. Rıdvan Aslan, Esenler Mardinliler Derneği Başkan Vekili Halil Özen ve diğer yönetim kurulundaki isimlerle sohbet eden A. Fuat Bodur, “Esenler’de yeni kurulan Mardinliler Derneği bizim kardeş bir STK’mızdır. Önümüzdeki dönem birlikte bazı projelere imza atacağız. Mardinimizin sesinin Esenler’de daha gür çıkmasını sağlamaya çalışacağız” dedi. Esenler’de yoğun şekilde Mardinli hemşehrilerinin yaşadığını vurgulayan Bodur, ESMARDER’e her konuda yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

ESMARDER Başkanı Av. Rıdvan Aslan ise, MARMARADER Başkanı A. Fuat Bodur’un dernekçilik konusunda çok önemli deneyimi olduğunu hatırlatarak, “Sayın başkanımız halen bir çok STK’da hizmet ediyor. Esenler’de yeni kurduğumuz dernek faaliyetleri için kendisinden öğreneceğimiz çok şeyimiz olacak ve katkılarının bizden esirgemeyeceğine inanıyorum” dedi.

Esenler Mardinliler Derneği Başkan Vekili Halil Özen ise, Ramazan etkinlikleri bünyesinde Esenler’de kurulu bulunan derneklerin belediyenin belirlediği meydanda stant açarak memleketlerini tanıttıklarını söyledi. Mardinlilerin bu yıl ilk kez böyle bir faaliyete geçtiğini vurgulayan Özen, bundan böyle her yıl Mardin’in sesini duyurabilmek için burada olacaklarını belirtti.

ve ESMARDER yönetimi daha sonra birlikte etkinlikler kapsamında stant açan Malatya, Sivas, Yozgat, Ardahan gibi illeri ziyaret ederek çeşitli görüş alış verişinde bulundular. Bodur, ziyaretler sırasında yaptığı açıklamada, “Biz bu etkinlikleri fırsat bilip çeşitli illerle dostluk meclisleri kurmayı amaçlıyoruz. Biz onlara Mardinimizin onlar da bize kendi illerinin güzelliklerini anlatacaklar” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim