M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, bazı belediye meclis üyeleri ve danışmanları ile Sinop ziyaretlerine Boyabat Belediyesi ile başladı. Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindeki heyeti, Boyabat Belediyesi’nde  AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçarslan ve Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız karşıladı.

25 YILLIK FOTOĞRAF

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat’ta yürüttüğü çalışmaları kapsayan sunumunun ardından Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya, 1990 yılında konferans için geldiği Boyabat’ta çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti. Fotoğrafı görünce duygulanan ve o günlere giden M. Tevfik Göksu, “O günü unutamam. Boyabat denince hep o gün aklıma gelir. Bu konferanstan sonra polis tarafından gözaltına alınmış ve bir gece emniyet mensuplarının misafiri olmak zorunda kalmıştım” dedi. Başkan Göksu, Birlik Vakfı Boyabat Şubesi’ni de ziyaret ederek burada eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve beraberindekiler, buradan Durağan Belediyesi’ne geçti. Durağan Kaymakamı Turan Soğukoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Göksu’ya Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan tarafından yöresel el ürünlerinden birisi olan Çember hediye edildi.

KARDEŞ BELEDİYEYE ZİYARET

Esenler heyeti, daha sonra Esenler Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Saraydüzü Belediyesi’ni ziyaret etti. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, belediye önünde Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, AK Parti Saraydüzü İlçe Başkanı Muammer Yıldız ve belediye çalışanları tarafından çiçeklerle karşılandı. Saraydüzü Belediyesi’nin çalışmaları hakkında Başkan Hasan Peker’den bilgi alan Göksu, “Başarılarınızın devamını dilerim. Biz de Esenler Belediyesi olarak kardeşimize kardeşliğimizi göstereceğiz. İnşallah Esenler Belediyesi olarak buraya bir eser bırakacağız” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker de, “Belediyecilik adına güzel örnekler sunan ve çalışmalarını büyük bir gururla takip ettiğimiz Esenler Belediye Başkanımız M. Tevfik Göksu ve ekibinin ilçemizi ziyaret etmesi bizlere moral oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SEYYİD BİLAL’DEN CEZAEVİ’NE

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve beraberindekiler gezinin ikinci gününü Gerze ilçesi ve Sinop merkezine ayırdı. Gerze’de İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şubesi’ni ziyaret eden Göksu’ya ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi ve kendilerine desteklerinden dolayı şükran plâketi verildi. Esenler heyeti, Sinop’u kuşbakışı görme imkanı bulunan Şahintepesi, başını vermeyen şehit olarak bilinen Seyyid Bilal Hazretleri Türbesi, tarihi Sinop Cezaevi ve dünyada kendiliğinden oluşan tek koy olan Hamsilos Koyu’nu gezerek Sinop ziyaretlerini sona erdirdi.

 

Editör: TE Bilisim