Anne Üniversitesi, KADEME (Kadını Destekleme ve Mesleki Eğitim Merkezi) ve Anne Çocuk Merkezi gibi kadınlara yönelik marka projeleri hayata geçiren Esenler Belediyesi, kadınların istihdamına yönelik 2 projeyi daha hayata geçiriyor. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Esenler Belediyesi'nin hazırladığı projelerden ilki İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi, ikincisi ise Esnaf Hanımlar Çarşısı Projesi...

KADINLARA YENİ UMUT KAPISI

İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan hibe desteği almaya hak kazanan "Esnaf Hanımlar Çarşısı" projesi kapsamında; farklı konseptlerde 15 dükkân ve bir eğitim merkezinin yer alacağı Esnaf Hanımlar Çarsısı'nda sadece hanımlar görev yapacak. Namık Kemal Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulması planlanan çarşı, işsiz veya kendi işini kurmak isteyen kadınlara umut kapısı olacak.

KADIN İSTİHDAM MERKEZİ

Hayata geçirilecek İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi projesi  kapsamında kurulacak Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi'nde ise alacakları eğitimlerin ardından kadınlar, proje iştirakçisi olan Türk Hava Yolları, TURKCELL, LC Waikiki, FLO ve İŞKUR'da istihdam edilmeleri sağlanacak.

Esenler Belediyesi'nin hayata geçireceği bu 2 proje ile 550 kadının iş hayatına kazandırılması amaçlanıyor.

 

 

 

Editör: TE Bilisim