Normal şartlar altında genel seçim Haziran 2023’ de ancak benim şahsi kanaatim odur ki Kasım 2020’ de ülke bir erken genel seçime gidebilir yönünde.

Neden mi ?

Erdoğan 31 Mart ve tekrarlanan 23 Haziran 2019 belediye seçiminde kendi partisini zora sokak iki önemli konuyu net bir şekilde tespit etmiş oldu.

Bunların birincisi 4 milyon’a yakın Suriyeli Sığınmacı’nın verdiği zarardı

Alt ay içinde Şam Emeviye camisinde Namaz kılacağız denilerek Suriye probleminin 6 ayda biteceği ve kabul edilen sığınmacıların kendi ülkelerine döneceğini hesaplayan Ak Parti hükümeti geçen 8 yılda bunun olamaması sonucu bu sığınmacıların halkımız için oluşturduğu sorun ve sıkıntıların bedelini bir çok büyükşehir belediyesini kaybederek ödedi.

Tabi Büyükşehirlerin kaybedilmesi sadece göçmenlere bağlı olmazsa da bu ciddi bir etken oldu.

Ayrıca Hükümetin sertlik yanlısı icraatleri neticesinde HDP’li seçmenin Ak Parti kaybetsin de ne olursa olsun durumuna getirdi.

Bunun tabi neticesinde HDP’ ye oy veren seçmen parti yönetiminin kazanma şansı olmayan yerde aday çıkarmayarak en güçlü Ak Partinin rakibini destekleme kararı neticesinde İstanbul,Ankara,Adana,Mersin,Antalya başta olmak üzere CHP’li başkanların bir çok büyükşehiri kazanmasını sağladı.

Erdoğan en acil şekilde ülkemizde ki 3 milyon 600 bin Suriyeli’nin Barış Pınarı Harekatı ile boşatılan yerlere taşımayı hedefliyor.

Avrupa Ülkeleri maddi olarak bu bölgenin inşası için destek vermezse kapıları açarak 1 milyon’a yakın sığınmacının da Avrupa’ya gitmesi için teşvikler vereceğini düşünüyorum.

Üç milyon Suriyeli ülkemizden giderse kalan 600 bin kişi de sorun ve sıkıntı olmayacağı için halkın bu konuda şikayeti biter. Bu şekilde de Ak Parti Göçmenler konusunda kayba uğramayacağını düşünüyorum.

Emeklilikte Yaşa takılanlar her yerde karşımıza çıkarak Ak Parti seçmeni idim ama bize haksızlık yaptığı için oy vermeyeceğiz diyorlardı…

Hani bir atasözümüz der ki “Canı yanan eşek attan hızlı koşar ” diye. Bu grubun içinde yer alan bir çok kişi 50 küsür yaşına geldik.Emekli olduk ama maaş alabilmek için yaşa takıldık.

Bu yaştan sonra kimse bizi işe almıyor. Biz bu yaştan sonra ne yapacağız diyerek zorda olduklarını ifade ederek Ak Parti bizim önümüze bu engeli çıkardı diyorlar. Bir çok kişi hükümet yetkileri Suriyeli sığınmacılara 40 milyar dolar harcama yapacağı yere kendi emeklisini antidemokratik bir şey olan EYT gerekçesi ile karşı karşıya bırakmamalı diyorlar.

Ak Parti Kongreleri ile kuruluş ruhuna dönerse puan toplayabilir

Erdoğan başta olmak üzere bir çok Ak Partili yetkili belde,ilçe ve iller de yönetime alınacak kişilerin sevilip sayılan kişilerden seçilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Kongreler de bu başarılır mı başarılamaz mı hep beraber takip edip bakacağız. Ancak Ak Parti 2023 veya erkene alınması halinde ilk genel seçimde bir sürpriz yaşamak adına her türlü eksiğini tamamlamak zorunda olduğunu çok iyi biliyor.

Ak Parti delege seçimi,belde,ilçe ve il yönetimlerine alınacak kişilerin sevilip sayılan kişiler içinde olmasına dikkat edecektir diye bir düşüncem var. En azında ben onların yerinde olsaydım böyle yapardım.

Daha önce dedim benim fikrim ve düşüncen erken seçimin olacağı yönünde… Bakalım zaman bize neyi gösterecek…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner