1940- 2018  yani 78 yıllık ömür… Tabi kimlik geç alındığı için bu tarih + - 4 veya 5 yaş yukarı yönde  değişebilir.

Ama yaşın evlatlar için önemi yok. Meşhur hikayedir. Bir vilayetimizde bir amca 120 yaşında hakkın rahmetine kavuşmuş kızı ağıt yakarken daha gençliğine doymadı demiş.

Özetle baba kaç yaşında hakkın rahmetine kavuşursan kavuşsun acısı evlat üstünde farklı oluyormuş.

Tabi babaların evlatlarının vefatı görmesi daha zor ama ölümün her çeşidinin yüzü soğuktur derler ve bu doğrudur.

Babam olduğu için değil… tanıyan herkesin dediği gibi SIRAT- I Müstakim üzere yaşamaya gayret eden bir insandı.

Hayatında banka yüzü görmemiş…sigara dahil hiçbir kötü alışkanlığı olmamış, iyiliği emredip kötülükten alıkoymaya gayret ettiğine şehadet ederiz.

Fakire, Mazluma, Yetime, dul’a velhasıl darda olan herkese imkanları ölçüsünde derman olmaya çalıştığını zaten biliyorduk ama vefatı ile beraber çok sayıda kişi taziyesine geldiği zaman falanca veya filanca zamanda ben çok darda idim bana bir süt keçisi hediye etti.

Bir diğeri bizim evimizde yiyecek bir şeyimiz yoktu ansızın bir gece baktın ki bizi rahata çıkaracak kadar erzak alıp gelmiş…

Özetle ömrünü camide ,işinde  ve yardım ve hasenat işlerinde geçiren bir baba idi. Biz evlatları olarak ondan razıyız… İnşallah Mevla’mda razı olur… Mevla’m amel defterini sağında verelerden eylesin temennimi de ifade edeyim.

Hüseyin Çetiner Şunlar söyledi

Evlatlarının din ve devlet yolunda hizmet etmesi için ömrünü veren babamın hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Hayatında sigara paketini bile eline almamıştır. Kendi yediği bir yemeği evlatlarının da yemesini isterdi.  Biz henüz 8-10 yaşında iken Cuma günlerini dört gözle beklerdik.

Çünkü o gün sürüsünü bizlere emanet eder Malatya merkeze gider peyniri satar alış verişi yapar akşam saat 15 ile 16 arası köy otobüsü köye girince elinde bize ikram etmek üzere helvası araba bagajında üzümü ve kadayıfı ile gelirdi.

Cuma akşamları büyük bir leğen kadayıfı  şerbet içinde yüzdürür hep beraber iştahla yerdik.

Bize ben bugün şehirde helva ve ekmek  yedim sizin de yemeniz lazım diyerek bize de Şehir ekmeği (Pide) ve helva verdiği günleri unutmam mümkün değil.

Biz senden razıyız hacı babam rabbimde senden razı olsun “ şeklinde konuştu

Bizi acılı günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim…

Cumhurbaşkanı Danışmanı Sayın Ahmet Selim Köroğlu’na, Zeytinburnu Belediye Başkanı sayın Murat Aydın’a , Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı sayın Abdulselami Delibalta’ya, İyi Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Sayın Ahmet Çelik’e , İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Sayın Mehmet Mert’e, CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı sayın Özgür Karabat’a, Zeytinburnu 3.Dönem Belediye başkanı Sayın Dr.Adl Emecan’a , Zeytinburnu Dernekler Federasyonu başkanı ve meclis üyesi Sayın Mehmet Çakır’a, Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın İbrahim Biter’e, Marmara Mardinliler dernek başkanı Sayın A.Fuat Bodur’a,Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Dernek Başkanı sayın Suat Sarıkay’ya ,Zeytinburnu Şanlıurfalılar Dernek başkanı sayın Murat Tufan’a, Eniştelerim ,Nurullah Erdoğanlı’ya, Mehmet Yılmaz’a ve Sabri  Çoban’a, Ablalarım  Feride Erdoğan’lıya, Tahire Yılmaz’a, Fatma Çonan’a, Şirin Çetiner’e Abilerim Mustafa Çetiner’e, Abdulvahap Çetiner’e, Hasanbasri Çetiner’e, Kardeşlerim Muhsin-Mehmet ve Ahmet Çetiner’e , Halamın oğulları Cumali, Nusret, Hacı ve Mehmet Aslan’a, Rahmetli halamın oğlu İrfan Aslan’ın oğlu Talip Aslan’a , İstanbul’dan sadece taziye için gelen kayınbabam Mehmet Özbal’a ,Yine İstanbul’dan gelen akrabamız Kenan Özbaysar’a ,Özetle uzaktan yakından çalıştıkları kurumlardan izin alıp acımızı paylaşmaya gelen yeğenlerim ve dostlarıma kendim ve ailem adına teşekkür ederim.

Aslında yazacak çok şey var… Ama  ölüm gerçek diğer her şey yalan diyerek en zor makalemi burada kesmek isterim.

Bütün ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner  23 Mayıs 2018