Aşırı Yükselen Döviz kuru Tekstilcileri zora soktu

Başkan Mustafa Sartık İstanbul Times Tv den Gündem programının yapımcısı ve sunucusu Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’e şunları söyledi. ”Tekstil’in ham maddesi olan pamuğumuz ithal, pamuğu kumaş hale getirmek için kullandığımız bütün kimyasallar ithal, kullandığımız doğalgaz ithal ,özetle bütün girdi maliyetlerimiz döviz cinsinden. İhracat değil satışlarını Türk lirası bazında çek ile yapan çok sayıda arkadaşımızın ciddi oranda zararları oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 

Başkan Sartık sözlerini, Zeytinburnu Tekstil Sanayici ve İşadamları Derneği (ZETSİAD) olarak amacımız ve düşüncemiz Yurt dışı fuarlara katılıp daha çok ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırmak ile beraber kendimizde ayakta durmaya çalışacağız dedi.

Ülkenin ancak üretim ve ihracat ile dış etkenlerden daha az etkilenebileceğini ifade eden Sartık ABD devlet başkanı Donald Trump Almanya ve Çin’i de tehdit etmişti. Ancak onların ciddi bir üretim ve ihracatları olduğu için Türkiye kadar ABD’nin ekonomik ambargosundan etkilenmediklerini görüyoruz diyen Mustafa Sartık biz bu süreçte hükümetimizin yanındayız. Hep beraber bu haksız ekonomik ambargoyu hükümsüz kılmak adına çaba sarf edeceğiz. Kısa bir süre önce Dernek olarak Ukranya’da yapılan çocuk giyim fuarına katılarak üyelerimize katkı sunmaya çalıştık şeklinde konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim