İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, açıklanan büyüme verilerine ilişkin, özel sektörün tüketim ve yatırım harcamalarında birinci ve ikinci çeyreğe kıyasla nispi bir gerileme olsa da artış ivmesinin devam etmesinin, iç pazardaki canlılığın sürdüğünün işareti olduğunu belirtti. 
  
Tanıl Küçük, 2011 üçüncü çeyrek büyüme verilerine ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye ekonomisinin söz konusu dönemde beklenenin üzerinde bir büyüme gösterdiğini vurgulayarak, ''2011'i öngörüldüğü şekilde yüzde 7,5 hatta son çeyrekteki performansa bağlı olarak yüzde 8'i aşan bir büyüme oranı ile kapatmamız neredeyse kesinleşmiştir'' dedi. 

İmalat sanayinin, üçüncü çeyrekteki yüzde 8,2'lik büyümede 1,9 puan, üç çeyrek sonundaki yüzde 9,6'lık ortalama büyümede ise 2,5 puan katkısı bulunduğuna işaret eden Küçük, şöyle devam etti: 

''Mali aracı kuruluşlar sektörünün de üçüncü çeyrek büyümesine 1,9 puan ile imalat sanayi kadar katkı yapması dikkati çekicidir. Ayrıca, dokuz çeyreklik uzun bir aradan sonra, mal ve hizmet ihracatındaki artışın, ithalattaki artışın önüne geçmesi ve GSYİH'daki cari açık payının ilk iki çeyreğe göre bir miktar gerilemesi üçüncü çeyrekteki diğer dikkati çekici gelişmelerdir. Özel sektör tüketim ve yatırım harcamalarında, birinci ve ikinci çeyreğe kıyasla nispi bir gerileme olsa da artış ivmesinin devam etmesi, iç pazardaki canlılığın sürdüğünün işaretidir.'' 
Kaynak: aa