Anlaşmaya Hangi Bankalar Katıldı ?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile anlaşma masasına oturan bankalar ve banka temsilcileri ise şöyle oluştu; Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Umut Ülbegi, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz ve Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz. İsimler yüksek düzeyde temsil ederek bankalar adına protokolü imzalarken imza sonrasında öneli açıklamalar yapıldı.

Törende konuşma yaparak yapılan protokolün önemine değinen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçılar için şu anda en büyük sorunun finansman olduğunu ve anlaşma ile birlikte finansman sorununun da çözüldüğünü söyledi. Yapılan protokol ile birlikte firmalara, ihracat yapanlara destek sağlamak istediklerini söyleyen Büyükekşi, zor bir ekonomik süreçte böylesine önemli bir adımın atılmasının çok olumlu olduğunu söyledi. Bankalar ile ihracatçıların bir araya gelerek birbirini desteklemesi halinde Türkiye ekonomisinin de bu anlaşmadan karlı çıkacağını söyleyen Büyükekşi, hedeflerinin çok yüksekler olduğunu söyledi.

Bankalara Mesaj

Konuşmasında bankacı temsilcilerine de seslenen Büyükekşi, “Bankalar da ihracatçılara pozitif ayrımcılık yapsın. Türkiye’nin gerçekten sürdürülebilir büyümesini sağlayabilmesi, üretim, istihdamın artması, cari açığın azalması için ihracat ve turizm olmazsa olmaz. Bu nedenle protokolü çok önemsiyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim