Doğuştan gelen pek çok hastalık insanların kaderini sonsuza kadar etkileyebiliyor. Özel yaşamınızdan tutun, neyi yapıp neyi yapamayacağınıza kadar hayatınızla ilgili hemen her noktada taşıdığınız hastalığın esareti altında kalabilirsiniz. Ancak ABD'de bir kadın taşıdığı ender görülen hastalığa meydan okudu ve anne olmaya karar verdi, sonuç herkesi şaşırttı!




23 yaşındaki Stephanie Turner, ender görülen bir deri hastalığının mağduru olarak dünyaya geldi. Harlequin tipi iktiyozis adı verilen hastalık, cildin aşırı keratinleşmesi sebebiyle oluşuyor ve bedenin tamamında kırmızı bir renk ağır basıyor. Bu hastalıkla doğanların ısıya karşı aşırı duyarlı olmaları sebebiyle, küçük yaşta ölümler sıklıkla görülen bir durum. Stephanie şanslı olanlardan. Ancak Stephanie şanslı olmakla yetinmedi ve hayata kollarını açarak hastalığına meydan okudu.

  

İki yıl önce evlendiği eşiyle büyük bir riskin altına elini koyan Stephanie çocuk yapmaya karar verdi. Doktorların doğacak çocuğun herhangi bir rahatsızlık taşıyıp taşımayacağını garanti edememesi, Stephanie ve eşini durdurmadı. Doktorlar ne olacağını bilmiyorlardı çünkü ilk defa bu hastalığa sahip birisi anne olmak istiyordu! Yaşanmış bir vaka olmadığından Stephanie ve eşi adeta kumar masasına zar atıyorlardı.

  

Stephanie ve eşinin şansı yaver gitti ve ilk çocukları Willy sağlıklı bir erkek olarak dünyaya geldi. Ancak Stephanie ve eşi için bu sadece cesaret verici bir gelişme oldu çünkü onlar çoktan ikinci çocuğa sahip olmaya karar vermişlerdi! Aynı kumarı bir kez daha oynadılar ve...



 
Hamilelik bu sefer çok zorlu geçti, çünkü gerilen deri Harlequin tipi iktiyozis hastalarında büyük bir risk taşıyor. Bu da Stephanie'nin normal bir hamilelikten çok daha fazla sancı çekmesine sebep oldu. Ve Stephanie ikinci doğumunu gerçekleştirdi. Sonuç doktorlar için şaşırtıcıydı çünkü dünyaya gelen kız çocuğu da aynı ağabeyi gibi son derece sağlıklıydı.



Doktorlar yaptıkları incelemelerde bu hastalığa sahip kişilerin sağlıklı çocuklar dünyaya getirebileceğinde hemfikir oldular. Tespitlere göre bu hastalığa sahip birinin hastalığını çocuğuna bulaştırması için hem annenin hem de babanın taşıyıcı konumda olması gerekiyordu. Stephanie'nin şansı kocası Curtis'in genlerinde bu hastalığın bulunmamasıydı.



Turner çifti şimdilerde ikinci çocukları Olivia ile dört kişilik mutlu bir yuvaya sahip olmanın keyfini sürüyorlar.

Editör: TE Bilisim