Tahran’da, kadınlı erkekli bir grubun geçen cuma günü aşırı sıcaklarda hem serinleyip hem eğlenmek için düzenlediği su savaşı, muhafazakar rejim tarafından hiç de hoş karşılanmadı. Polis, “İslami değerlere uymayan” oyunu kınadı, katılanları tutuklamakla tehdit etti.

SICAKLIĞIN 38 dereceye ulaştığı İran’ın başkenti Tahran’da geçen cuma günü düzenlenen kadınlı erkekli su savaşı, ülkenin muhafazakâr çevrelerinde ‘Ahlak elden gidiyor’ endişesi yarattı. Kentin “Su ve Ateş Parkı”nda düzenlenen eğlenceye, genç-yaşlı yüzlerce Tahranlı katıldı. Neşeli kalabalık, hem aşırı sıcaklarda biraz olsun serinlemek hem de eğlenmek için, yaklaşık üç saat boyunca birbirlerine su tabancalarıyla su sıktı veya su dolu poşetler fırlattı.

Islaklık ‘çarşaf’a bela

Ancak doyasıya eğlenen Tahranlılar, su savaşlarına ilişkin fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerine koyunca, muhafazakâr yöneticilerin şimşeklerini üzerlerine çektiler. Çünkü fotoğraflarda kadınlar ve erkekler son derece samimi görünüyorlardı, üstelik kadınların elbiseleri ıslanmış, başörtüleri başlarından sıyrılmıştı. Emniyet Müdürü Hüseyin Sacidinye, “İslami değerlere ve toplumsal düzene aykırı” bulduğu su savaşına izin veren park müdürünü şiddetle kınadı.

Sacidinye, iki gün sonra tekrarlanmak istenen su savaşına da izin vermedi, katılanların tutuklanacağı uyarısında bulundu. Bunun üzerine Pazar günü yapılması planlanan su savaşı iptal edildi. (Hürriyet)

Editör: TE Bilisim