Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen terör saldırısı sonrası tüm Dünya ülkeleri tepkilerini ortaya koydu.

ABD


'Korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını' belirten ABD Başkanı Barack Obama, dualarının hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle olduğunu söyledi. ABD'de ayrıca Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, saldırı nedeniyle başkan yardımcısı adayını açıklayacağı basın toplantısını erteledi.

TÜRKİYE

Başbakan Binali Yıldırım, "Terör insanlık suçudur, terörün bir sonraki sefer kimi, ne zaman vuracağını kimse bilemez. Bu adi saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" sözlerini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter paylaşımında "Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, terör her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlik olmalıyız" cümlelerini yazdı.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, twetter hesabından "Nice’teki alçakça yapılan terör saldırısından dehşete kapıldım ve çok üzgünüm. NATO Fransız halkıyla sıkı dayanışma içindedir" yazdı.

İSVEÇ

Saldırıyı şiddetle kınayan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, "Nice’den gelen haberler dehşet verici. Masum insanlara karşı yapılan bu saldırı aynı zamanda açık ve demokratik toplumumuza yapılmış bir saldırıdır. Bu gece bütün kalbim Fransa ile birlikte. Düşüncelerim saldırının kurbanları, aileleri ve yakınları ile birlikte" dedi.

UKRAYNA

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayınladı. Fransızca yazan Poroşenko, "Nice kentinde korkunç saldırı. Şoktayım. Bütün Ukrayna halkı ile birlikte Fransa'da hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı şiddetli bir şekilde kınadığını belirtti. 

FİNLANDİYA

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö, "Fransa’nın ulusal gününde gerçekleştirilen bu vahşi terör saldırısı Avrupa değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Finlandiya kesin bir ifadeyle terörü kınıyor; Fransa ile dayanışma içindedir" açıklamasını yaptı.

NORVEÇ

Norveç Başbakanı Erna Solberg, "Terör eylemlerine bir son vermek için Fransa ile birlikte duruyoruz. Saldırının kurbanları için en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Fransa’da, 13 Kasım’da düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti. Olağanüstü hal daha sonra Temmuz ayı sonuna kadar uzatılmıştı. Son saldırının düzenlendiği Nice, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda maçların oynandığı kentlerden biriydi.

AB

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Bunun hüzünlü noktası, saldırıya uğrayanların, özgürlüğü, eşitliği ve kardeşliği kutlayan insanlar olması. Hepimiz, şiddete ve nefrete karşı mücadelede mağdurların aileleri, Fransız halkı ve hükümetiyle birlikteyiz" ifadesini kullandı.

ESTONYA

Estonya Başbakanı Taavi Röivas, sosyal medya mesajında "Nice'teki Ulusal Gün kutlamaları sırasında masum insanlara yapılan korkunç bir saldırıyı gördüğüm için harap oldum. Düşüncelerim Fransızlarla" dedi.

LETONYA

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de, "Nice'teki barbar ve korkunç terör saldırısını kınıyoruz. Letonya, kederli ve üzüntü içinde olan Fransa ile dayanışma içinde" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim