İstanbul Times Haber Ajansı / Muhabir Remzi Tayuzak

ABD Temsilciler Meclisi'nin "sosyal adalet şampiyonu", "toplumda lider" ve "iş dünyasında öncü" olarak nitelendirilmesinden dolayı ödüle layık gördüğü Akdeniz'in, ''New York Eyaleti Meclisi'' tarafından verilen ödülde ise "topluma örnek hizmetler veren" ve "işinde eşsiz kişisel başarıya imza atan" bir birey olduğu vurgulandı.

New York Şehri Konseyi tarafından, "toplumdaki fevkalade başarıları ve üstün hizmetleri" nedeniyle ödüllendirilen Akdeniz, Manhattan Bölgesi Başkanlık Ofisi'nden de "yaşadığı şehri iyileştirme ve toplumu zenginleştirme" adına bir ödül aldı.

Yoksulluktan gelen Akdeniz yoksulların umudu oldu

Baba ocağı olan Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünya gözlerini açan Akdeniz, 2012'de ABD'deki Sandy kasırgası sırasında New York esnafı, bir pizza dilimi veya sandviçi 20 dolara satarak haksız kazanç elde etmeye çalışırken, Hakkı Akdeniz, 3 dükkanını açarak New Yorklulara günlerce ücretsiz pizza ve içecek dağıttı. Akdeniz, geçen yıl Porto Riko'yu vuran, ''Maria'' kasırgasının ardından ise New York'taki dükkanlarına su, pil, el feneri, çocuk bezi, vitamin ve kağıt havlu gibi ihtiyaç ürünleri getirenlere bedava pizza verdi. Amerikalı ünlü müzik sanatçısı Jay-Z ile birlikte topladığı, 2 tır dolusu ihtiyaç malzemesini Porto Riko'ya göndererek, bu ülkede yardıma muhtaç insanlara büyük destek sağladı.

Geçen yıl ABD yönetimi tarafından sınır dışı edilmeye çalışan ve farklı ülkelerden gelen 100 Müslümana New York'ta iş olanakları sağlayan Akdeniz, ayrıca, Manhattan'daki dükkanlarında artan pizzaları ise çöpe atmayarak, haftanın 6 günü kendisinin de bir dönem kaldığı Bowery Mansion adlı evsizlerin bulunduğu barınağa pizza kutularının içine para koyarak yollamaya devam ediyor.

Dürüst olmak dünyanın en iyi anahtarı

Hakkı Akdeniz, aldığı ödüller ve ABD'deki başarı hikayesiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatta "Almak için verme. Karşılık beklemeden çalış. Başkalarına örnek olmak ve ilham vermek için çalış" felsefesiyle hareket ettiğini söyledi. 2001'de ABD'ye ilk geldiği

Editör: TE Bilisim