Bu kadar da olmaz dedirten olay oldu

Azerbaycan Devleti Cumhurbaşkanı İlham Alivey bir süre önce yapılan Anayasa değişikliği ile eşi Mihriban Aliveya'yı 1.yardımcılığına getirdi.

Bu durum gelişmiş demokratik ülkelerde eleştiri konusu olurken yapılan anayasa değişikliğine % 86 destek veren Azerbaycan halkı gerçek fikriini ifade decek örgürlük ortamından yoksun olduğunu için yapılan görevlendirme karşısında şaşkın durumda olduğu ifade ediliyor.

Azeri asıllı rektör Aygün Atar Recep İvedik Azerbaycan'ın imajını zedeliyor diye konuşmuştu bu durum daha az mı ülkenin adını zelidyor ?

Recep İvedik'in yapmış olduğu 5.seride Azerbaycanlı boksör ile arasında geçen sözlerden dolayı ülklenin imajını zedliyor diye magalda kül bırakmayan akademsiyen Aygün Atar bu durum karşısında sesiz duruyor. Bir cumhurbaşkanının kendi eşini 1.yardımcısı atamasının ülkeye vereceği olumsuz imaj komedi filiminden daha az mı zarar verecek ?  

İşte Komedi filmindeki bir sahneye itiraz eden akademisyen Aygün Atar'ın kısa özgeçmişi

1986 senesinde Bakü Devlet Üniversitesi'ni bitirdi. 1994 yılında doçent, 2003 yılında profesör kadrosuna atandı. Prof. Dr. Attar, Çeşitli akademik görevlerin ardından, 2007 yılında göreve başladığı Giresun Üniversitesi'nde 2010 yılına kadar Rektör yardımcılığı yaptı. Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığı görevini de yürütmüş olan Attar 28 Mart 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmuıştı.

İşte Azerbaycan 'ın yeni 1.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihrban Aliyeva Kimdir ? 

Mehriban (Paşayeva) Aliyeva 1964'te Bakü'de dünyaya geldi. 
Fizik ve matematik dallarında doktora derecesi olan babası Arif Paşayev ünlü Azeri yazar Mir Celal Paşayev'in oğludur. Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde başladığı yükseköğrenimi Moskova Tıp Akademisi'nde 1988'de tamamlandı. 1988-1992 arasında Moskova Bilimsel Araştırma Enstitüsü göz hastalıkları bölümünde çalıştı. 1995'te, halen başkanlığını sürdürdüğü Azerbaycan Kültürü'nün Dostları Vakfı'nı kurdu. 2002 yılında Azerbaycan Jimnastik Federasyonu'nun başkanlığına seçildi. Uluslararası Jimnastik Federasyonu'nda yürüttüğü yoğun çalışmalarla 2005 Dünya Ritmik Jimnastik Şampiyonası'nın Azerbaycan'da yapılmasını sağladı.

2004'te Yeni Azerbaycan Partisi'ne üye olan Mehriban Aliyeva, Azerbaycan Millî Meclisi'ne seçildi.

22 şubat 1983'te Haydar Aliyev'in oğlu İlham Aliyev ile evlenen Mehriban Aliyeva'nın bu evlilikten Leyla ( Arzu (d. 23.01.1986) ve Haydar (d. 2.08.1997) adlarında üç çocuk sahibi olmuştur ve de iki torun sahibidir.


 Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim