Diversey’den Çekmeköy'de Güvenli Gıda için Anlamlı Destek

Gıda güvenliği ve tesis hijyeni alanlarında dünya standartlarında çözümler geliştiren Diversey, Çekmeköy'de Şeffaf Mutfak Festivali kapsamında eğlenceli bir etkinlik düzenledi. Çekmeköy Belediyesi işbirliğiyle geçtiğimiz günlerde düzenlenen 2. Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali yoğun ilgi görürken, katılımcılar gıda güvenliği ve bu alanda oluşan riskler konusunda bilinçlendirildi.

Sürdürülebilir bir yaşam yaratma ilkesiyle gıda güvenliği ve tesis hijyeni alanlarında öncü uygulamaları hayata geçiren Diversey, eğlenceli ve eğitici bir etkinliğe daha imza attı. Sağlıklı ve güvenilir bir mutfak için yapılması gerekenlerin anlatıldığı 2. Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Çekmeköy Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte mutfağın insan sağlığındaki önemi tüm detaylarıyla anlatılırken, her yaş grubuna hitap eden aktiviteler tam not aldı. Çocuklar festival alanında kurulan mini mutfakta doğru el yıkamayı öğrendikten sonra kek yaparken, büyükler de usta şeflerden yemek tarifleri aldı.

“Öncü uygulamalarla halkımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz”

Temiz mutfak ve gıda güvenliği konusunda böylesine önemli bir etkinliği düzenledikleri için son derece mutlu olduklarını belirten Diversey Genel Müdürü Gökhan Özdöl, “Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz Şeffaf Mutfak Festivali ile projede gösterdiğimiz başarıyı kutlama fırsatı bulduk. Geçen sene çok ses getiren bir festival olmuştu, bu sene de katılımın yüksek olduğu eğlenceli ve eğitici bir festival gerçekleştirdik. Bu konuda bizimle işbirliklerinden ötürü Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a, güler yüzlü ve çalışkan ekibine ve projeye destek veren kendi ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Diversey olarak önümüzdeki dönemde de öncü ve örnek uygulamalarla mutfak temizliği ve gıda güvenliği konusunda halkımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise şunları söyledi: “Projeye 2 yıl önce başladığımızda bize inanan ve denetimlere gönüllü olarak katılan işletmelerimizle her geçen gün Çekmeköyümüz için daha güzel adımlar atıyoruz. Ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiğimiz ve yıl içindeki düzenli denetimlerimizde insan sağlığına önem veren bu işletmelerimizin kapısına astığımız Şeffaf Mutfak bayrağı altında güvenle gıda tüketimi yapabilirsiniz.” dedi.

Editör: TE Bilisim