Son iki yılda bütün dünyada ev fiyatlara,kiralar,temel gıda ürünlerinde fiyatlar çok arttı bu doğru ancak ülkemizde ki artışlar Avrupa ve ABD’nin 3 katı daha fazla arttı...

Bunun da iki nedeni var birinci nedeni TL nin döviz karşısında değer kaybetmesi,ikinci nedeni de zaten bütün dünyayı etkileyen arz talep dengesinin bozulması olarak görmek mümkün.

Yani dünya ülkeleri sadece arz talep dengesinde ki bozulmadan dolayı bir artış yaşarken Türkiye bunu bir de dövizin çok yükselmesinden dolayı yaşıyor.

Çünkü akaryakıt, doğalgaz ve bir çok temel girdi maddemizi döviz ile ithal ettiğimiz için artışlardan iki kez etkilendiğimiz doğrudur.

Bir örnek vermek gerekirse Pandemiden önce Almanya’da akaryakıt’ın litresi 1.50 Euro iken şu an 2.25 olması artış oranının % 50 olması demektir.

Oysa bizde bir sene önce 6 TL olan Mazot’un litresi bugün 26 TL oldu ve her günde artıyor. Bu da bizdeki artışın % 330 olması demektir.

Hükümetin ve hükümetin destekçilerine fiyatlar artı geçim zor dediğiniz zaman hemen bütün dünyada arttı diyorlar. Ama artış oranlarını bilerek söylemiyorlar.

Bakın en basit örneği yukarıda verdim . Almanya da 1.50 Euro olan Akaryakır 2.25 olmuş yani artış orada % 50,biz de ise 6 TL den 26 TL olmuş artış % 330 bu ev kiralarında da öyle,ev alımlarında öyle diğer temel gıda maddelerinde de ne yazık ki öyle …

BİZ HAYAT ZOR HER ŞEY PAHALI DERKEN DEVLET VE HÜKÜMET DÜŞMANLIĞI YAPMIYORUZ …SADECE BİR SORUNU DİLE GETİRİYORUZ …

Hükümet ve hükümete oy veren seçmenler dış güçlerin Türkiye ile uğraştığını ve hükümeti yıkmak istediklerini,bir dolar 50 TL de olsa,bir ekmek 25 TL de olsa hükümetin yanında duracağını söyleyerek gerçekten kopuyor. Kimin kime destek verereği elbette kendi şahsi kararı ama bir de ülke geçekleri var. Onları olduğu gibi kabul etmek varken sadece destek verdiğimiz oluşumun işine gelmiyor diye başka taraflara çekmek yanlıştır... 

Tarih boyunca dış güçler olmuştur ve var olacaktır. Türkiye de yaşayan hiçbir kimse buna itiraz etmez.

Biz seçmen olarak dış güçlere oy vermedik. Bizim halkımız hükümete oy verirken bizi doğru dürüst ve güzelce bir şekilde yönetsin diye oy verdi.

Hükümet ortak akıl ile Adalet,hak hukuk,Ekonomi,Eğitim,Dış siyaseti yapmayıp günü birlik ben yaptım oldu diyerek iş yaparsa elbette işler yolunda gitmez. Davutoğlu başbakan olduğu dönemde kapıları açtı 4.5 milyon Suriyeli ülkemize geldi.

Sayın Davutoğlu o zaman demişti ki 6 ay içinde Şam Emeviye camisinde namaz kılacağız.

Değil 6 ay 12 sene geçti Emeviye camisi harap oldu… Biz Şam’a gidemedik ama Şamlılar ve Suriye’nin diğer illerinden 4.5 -5 milyon Suriyeli geldi yüksek doğum oranları ile bu sayı nerede ise 7 milyon’a yaklaştığını söyleyenler var. Ayrıca Pakistan,Bangladeş,Afrika,İran,Irak,Yemen , Ermenistan, Afganistan, Türk Cumhuriyetlerinden gelen göçmenleri hesaplarsanız bu sayı en basit hesaplama ile 10 milyon’un üzerindedir.

Hükümete destek veren seçmenlerin çoğu bu aşırı göçmenlere karşı olsa da az sayıda ki hükümet destekçisi seçmen bizim vatandaşlarımızda da Almanya 'ya ve diğer gelişmiş ülkelerde çalışıyorlar diyerek çok yanlış bir örnek veriyorlar.

NEDEN YANLIŞ ÖRNEK ?

Avrupa sanayisini çalıştırmak için göçmen almak zorunda çünkü onlarda genç nüfus sayısı çalışacak sayıda kişiye eş değil...

Biz de ise genç nüfus çok . Resmi rakamlara göre genç işsizlik oranı biz de 15-24 yaş erkeklerde % 18,kadınlarda ise % 27 civarında.

Bu resmi rakamlar.. Artık umudunu yetirip iş aramayanlar ve yurt dışına gitmek için hayal kuran gençlerimiz bu sayı dışında. Yani özetle Avrupa planlı bir göçmen alırken biz kapıları açtık ne kadar niteliksiz göçmen var ise hepsi ülkemize gelip kaldı.

Avrupa ve Amerika başta Arap baharı kapsamında Suriye devlet başkanı Beşar Esad’ı devirmek istedi.Ancak Mısır ve diğer ülkelerde bu bahar ile gelenler daha milli olunca eskilerini daha iyi kullanıyoruz diyerek Beşar’ı devirmekten vaz geçerek Türkiye’yi hem Suriye yönetimi ile düşman ettiler hem de 5 milyon göçmen ile bizi karşı karşıya bıraktılar.

Cumhurbaşkanımız sık sık Suriyeli göçmelere 95 milyar (belki son rakemlar daha da artmıştır) dolar harcama yaptığını söylüyor.

Zor geçinen bir insan olarak ben 95 milyar dolar paramızın bu iş için harcanmasına rıza göstermiyorum.

Hükümet göçmenler gitsin mi kalksın mı diyerek bir referandum yapsın GİTSİN diyenlerin oranı % 98 çıkmaz ise herkesten özür dileyeceğim.

Ak Parti halkın önüne çıkıp biz Suriye devlet başkanı ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacak kadar samimi idik Avrupa ve ABD bizi Beşar Esad ile düşman ettikten sonra başta Suriye rejimini yıkmaktan vaz geçince biz kaderimiz ile baş başa kaldık.

Türkiye halkın dan özür dileriz desin ve Göçmenleri hemen göndersin hak,hukuk,demokrasiyi biraz getirsin ve hayatı ucuzlatsın şu an % 20’ye düşen oyları % 10 artar diye düşüyorum.

YOL,KÖPRÜ,BARAJ,İHA SİHA YAPTIK…DEMEKLE HALKIN KARNI DUYMUYOR …

Yol,köprü baraj,havalimanı,İHA ,SİHA,DİHA Yapmak önemli ama tenceresi kaynamayan bir halk bu yatırımlara pirim vermez. Kütahya Zafer havalimanına nerede ise inen yoldu yok ama dünyanın garantisini vermişler...Neden yolcu inmeyen bir yere havalimanı yaptırıp  garanti veriyorsun drmezeler mi ?  

Fakir olsun zengin olsun Halkın içtiği sudan,kullandığı elektrik, doğalgaz,petrol’den direk vergi alan hükümet ayrıca yap işlet devret modeli ile yaptığı bir köprüden geçmek için halktan neden 200 lira geçiş ücreti alır ? Madem ki her şeye para vererek kullanacaksak bizden aldığınız vergiler  nereye gidiyor ? 

Eğer ödediğimiz vergiler bize yol,köprü,elektrik su olarak geri dönmeyecekse neden hem vergi ödüyoruz ? yapılan yol ve köprülere ayrıca yüksek ücret ödeyerek kullanıyoruz ?

Aslında bu konu da yazacak o kadar çok şey var ki yer yetmez ÖZETLE EKONOMİK GÖSTERGELERİMİZ İYİ DEĞİL. Hükümet ve muhalefet el vererek halkın ayakta kalması için çalışması gerekirken kayıkçı kavgalarını bıraksınlar halkın gerçek gündemine dönsünler…

İstanbul Times / Fatma OZAN