Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda ihtiyaç sahibi aileler için kurulan Sosyal Market’in destekçilerinden Barilla ve Markaları Genel Müdürü Güneş Karababa’yı ziyaret etti.

İstanbul Times Haber Merkezi

Barilla ve Markaları’nın İçerenköy’de ki genel merkezinde gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Demircan, Barilla’nın Sosyal Market’e yapmış olduğu desteğin çok önemli olduğunu ifade ederek Karababa’ya teşekkür plaketi takdim etti.

HER ZAMAN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Veren el ile alan el arasında yıllardır köprü olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kurulduğu gönden bu yana 5500 aile, yaklaşık 30 Bin kişiye destek sağlayan Sosyal Market’in destekçilerinden Barilla ve Markaları’nın bu zamana kadar binlerce ihtiyaç sahibi ailenin sofrasını zenginleştirdiğini söyledi. Başkan Demircan, “amacımız, Sosyal Market’in tamamen bu tip desteklerle varlığını sürdürmesini sağlamaktır. Onun için, böyle kuruluşların desteklerine her zaman ihtiyacımız var,” dedi. Başkan Demircan, Sosyal Market’in dünya e-devletler organizasyonunda en güvenilir ve umut vaat eden sosyal yardım modeli olarak seçildiğini de sözlerine de ekledi.

SOSYAL MARKETE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BAĞIŞ YAPIYORUZ


Başkan Demircan’ın ziyaretinde mutluluk duyduğunu ifade eden Güneş Karababa, Sosyal Market’in şeffaf yapısından dolayı kendilerinin gönül rahatlığıyla bağış yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi. “Yapılan yardımların kimlere ulaştığı ile ilgili düzenli olarak geri dönüş raporlarının sunulması sistemin ne kadar şeffaf olduğunu ortaya koymaktadır. Barilla ve Markaları olarak Sosyal Market’e desteklerimiz artarak devam edecek. Türkiye Perakendeciler Derneği, Yönetim Kurulu Toplantısı’nda da Sosyal Market’e bağış yapılması konusunu dile getireceğim. Diğer üyelerimizin de Sosyal Market’e katkı yapması için çalışacağım,” dedi.Ayrıca, Karababa, Sosyal Market, İsrafın önlenmişe için dünya çapında bir proje olduğunu ifade ederek, 5035 sayılı Gıda Bankacılığı Yasası çerçevesinde Sosyal Markete yapılan bağışların kurum kazancından gider olarak düşülmesinin de önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim